En morfars tankar

070914_imammasklader.jpg
Här är underverket Mille som får mig att smälta. Ett leende från honom får all världs jäklighet att försvinna till ingenting. Jag beter mig löjligt framför honom men det är det värt när man får detta förlösande leende som belöning.

Det är något underligt med att bli morfar, att ens egen dotter föder ett unikum som utan att prata kan sprida så mycket välbehag omkring sig bara genom att finnas till är i sig det största som kan hända, åtminstone mig. Det lyser kärlek, även om han nu inte förstår vad det är, omkring honom, ögonen ler av välbehag och ger signaler om att han gillar det han ser. Munnen och smilgroparna blir som lite grädde på moset och han kom tillvärlden för att bli älskad och att älska tillbaka. Hans ögon lyser av en inre illmarighet och styrka och kanske tankar om att snart kan jag omsätta mina tankar till att praktiskt kunna ge tillbaka av allt det positiva som ges till mig.
Att bli morfar känns som att bli hel på något vis. Jag lever vidare i Mille och kan överhuvudtaget inte tänka mig en bättre överlevnad.

Han är renheten, osjälviskheten och godheten i opåverkat stadium och jag hoppas innerligt att ingen skall få möjlighet att förstöra dessa egenskaper.

En mycket stolt morfar

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

13 reaktioner på ”En morfars tankar”

  1. Så otroligt fint skrivet av morfar. jag är alldeles rörd. Kanske för att jag vet hur det är att ha barnbarn.
    Tack för att jag får fortsätta läsa hos dig.
    Kram /Anne

  2. Åh vad vackert skrivet, Milles morfar! 🙂 Det är så roligt för oss nya föräldrar att någon verkligen sätter ord på känslan att vara far- och morförälder. Och Mille kommer vara jätteglad att detta finns när han blir större!

    Kanonsnygg ny sida! Jag har varit lite frånvarande ett tag, men nu ska jag följa er med glädje igen! 🙂

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.