Igelkott

Mille går på en avdelning som heter Igelkotten på en ur och skur förskola. Vi är så otroligt nöjda med att han får gå där. Vi känner oss väldigt trygga med att lämna honom till dem och vet att han är väl omhändertagen och har roligt där. Många har frågat om jag inte tycker det är jobbigt att lämna honom på dagis, men ärligt så tycker jag det är skönt. Jag tycker inte att det är helt lätt att sysselsätta honom en hel dag nu och han blir ofta gnällig. På dagis har han massor av jämngamla kompisar, leksaker och de sjunger sånger och ramsor, äter och har roligt. Jag är helt klart nöjd med att Mille fick börja dagis strax efter ett års dagen. (Eller ska ettårsdagen skrivas ihop?)

Som de säger på Milles avdelning. Må så gott – Igelkott 😉

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Igelkott”

 1. Jag började tidigt på dagis, runt ett år, och jag älskade att vara där. Mina föräldrar lämnade tidigt och hämtade sent, men jag har bara bra minnen från dagistiden. 🙂

  Nu har ju jag inte egna barn så jag kanske inte förstår just därför, men varför skulle det vara jobbigt att lämna barnet på dagis?

 2. Åh vad skönt att det går så bra på dagis! Vi har ju velat lite fram och tillbaka om vi skulle skola in Jonathan på dagis alls när syskonet ändå kommer så tätt, men jag tror som du att han behöver den stimulansen.

 3. Fenomenalt med ’ur och skur’ Det hade vi definitivt valt med, om nu bara utbudet fanns. Den förskola som vi hade siktat in oss på med drömsk blick visade sig vara ett föräldrakooperativ som drivs i kristen anda. Inget för oss otroliga 😉 Så då återstår endast det hemskt trista lilla(?) dagiset nere i centrum. Bläk!
  Ja, i alla fall. Var glada att ni och Mille trivs på kotten. Håller med om det där med dilemmat att underhålla. Fast att ha tråkigt är ju minst lika viktigt för ett barn (det lutar jag mig tillbaka på med tanke på att F ska vara hemma ett år till 😉

 4. Skönt att både ni och Mille trivs med dagiset
  Min svägerska som jobbar på dagis med 1-3 åringarna säger att de som skolas in vid 1 år är lättare än de som är 1½
  Jag tror C skulle gilla att börja dagis redan till våren, men jag vill gärna vara hemma ett tag till 😉

 5. Jag tror man har väldans skoj på förskolan. Tänk att få leka, busa, sjunga, sova och äta hela dagarna. Vilken härligt liv, ett tag i alla fall 😀 Må så gott – igelkott! Sött!

 6. Härligt att Mille och ni trivs så bra med dagislösningen. Väldigt sött, må gott – igelkott 😉

 7. Vissa dagar önskar jag inget annat än att jag får ett arbete och Moa får börja förskola…. Så jag förstår hur du känner.

  Skönt att ni känner er trygga och nöjda med Milles förskola. NU har livet börjat på allvar. Hi hi… jobb, villa, vovve och dagis.. 😉

  Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.