Pratkvarn

Mille är tydligen världens pratkvarn på dagis, säger fröknarna, men några direkta ord kommer ännu inte ur munnen. Frågar vi var kon säger så svarar han Uuuuu, fast nu de senaste dagarna säger han mer Brum Brum Brum. Men det känns som ’any day now’ kommer det nog bubbla ord ur den lille munnen.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Pratkvarn”

 1. Det ar sa himla roligt nar de borjar prata!! Plotsligen inser man att de forstar sa mycket mer an man tror. Bara det att de inte kunnat satta ord pa det innan. Vi har viss frustration hemma eftersom Nils blandar Engelska och Svenska hej vilt, men det leder i och for sig till manga skratt ocksa.

 2. Jag använder den bloggen som följer med mitt webbhotell hos one.com. Är inte så jätte bra då man inte kan få bilder i den stl. man vill utan den förminskar bilderna vilket är lite dåligt. Men den är enkel och så.

  Kram tillbaka

 3. åhh det är såå underbarbart roligt att höra när de små börjar med att prata. Viktor är också en spjuver och pratkvarn..men dock en enformig pratkvarn, han har sina favo ord och känner sig nog nöjd med dessa… ” -Akta diiiiig!” och NEJ! samt pappa är väldigt poppis… säger man han jobbar så svarar han mmmmm! Det som är så kul är att han i tid och otid säger Akta dig och förmodligen är det väl det och NEJ som han hör mest av 😉 för han här en VILDE!

  kram kram

 4. P.S. på sajten jag tipsade om nyss ska du klicka på ”Systems of Support” i vänsterkolumnen för att komma till motsvarande Socialtjänsten.

 5. Hmm… nä, jag vet inte vad jag skulle kunna tipsa om. Jag har noll erfarenhet av hur socialtjänsten fungerar här… dessutom är ju Québec lite annorlunda eftersom allt material är på franska. Det ena jag är säker på är att alla provinser har egna regler så försök sikta in dig på en provins och googla. Jag skulle rekommendera British Columbia (västkusten, största stad är Vancouver) som är engelskspråkig och där det bor hyfsat mycket folk. Provinserna mellan BC och här är ju ganska folkfattiga och öster om oss (New Brunswick, New Foundland och Nova Scotia) är till ytan rätt små.
  Här är en adress till den officiella myndighetssajten i BC: http://www.gov.bc.ca – kanske hittar du något där? Annars får du maila mig med lite mer specifik info vad du söker.
  Hoppas det hjälpte lite!
  kram på er!!!
  (och ååååh så spännande att Milton börjar prata lite!!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.