Rik?

Hur blir man rik egentligen? Jag kan ge ett tips på något som man inte blir rik på och det är att arbeta med socialt arbete. Nu arbetar jag visserligen deltid men denna månad har jag precis insett att jag måste avboka tiden hos sjukgymnasten och jag har heller inte möjlighet att följa med ut på after work, jag har inte råd helt enkelt. Efter att alla räkningar är betalda har jag mindre än två laxar att klara mig på. Jag hade hoppats på att kunna spara undan en lax, men den måste jag nog äta upp nu. Det är rätt stressande att ha så lite pengar och man får verkligen förståelse för de som har det såhär kärvt månad ut och månad in. En eloge för att de orkar.

080302_eko.jpg

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Rik?”

 1. Usch och fy för att vara fattig, jag vet precis hur det känns! 🙁 Fick inte en krona på hela hösten, och vi som just köpt hus då… jättekul. Tack för den, FK. 🙁 Lägstanivå på FP nu är väl bättre än ingenting, men det är inte många kronor över.

  Kraaaam

 2. Det är förjävligt egentligen, att vi är intresserad av människor och vill hjälpa dem på något vis.. för inte ger det några pengar i plånboken, inte. Fii fan! Skulle jag välja att inrikta mitt chefsarbete mot någon annan bransch skulle jag kunna tjäna braaaaaaa mycket bättre. Jag blir så ledsen när jag tänker på det.

 3. Inte alls kul att ha ont om pengar. Det värsta som finns är verkligen att behöva vända på vartenda litet öre för att få pengarna att räcka hela månaden och till allt man måste köpa/betala.

  Jag gruvar mig en massa inför min flytt och hur jag ska fixa den ekonomiska biten. Menmen.. den som lever får se och förhoppningsvis lyckas jag lösa även det här problemet. Det sägs ju att alla sätt är bra, utan de dåliga. I vilken kategori tror du att man placerar in ”bankrån” under? 😉

 4. Arbetsnarkomnanen då!

  Hur mycket jobbar du, 80 %?

  Vad är ingångslönen för det arbete som du utför och vilka är utsikterna för att få mer betalt?

  Det är ingen höjdare att ha ont om pengar. Jag har dock inte haft det sååå snålt att jag behövt planera varenda krona på lång tid. Kanske aldrig egentligen. För då, när jag planerade varje krona, så åt jag hellre flingor och yoghurt tre gånger om dagen om det innebar att jag skulle kunna gå ut på fredagen och lördagen..

  Hoppas att det ekonomiska tar sig snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.