Tant

Idag när jag klev av bussen här hemma så gick jag på gångvägen hemåt. Några ynglingar som också klev av tog en lite snabbare väg över en gräsmatta. Suck, tänkte jag. När det finns asfalterade vägar att välja och i samma sekund fick jag en liten ahakvälvning. Jag börjar bli gammal, som klagar på ”dagens ungdom”. Drog mig genast till minnes att jag på bussen till jobbet suttit och och diskuterat med en annan mamma som har sitt barn på samma avdelning som Milton hur fult det är med graffiti och att de ungdomar som sysslar med sådant borde få betala räkningen för vad det kostar att sanera.

Jag vet inte riktigt när det hände, men plötsligt har jag blivit lite tantig.

080217_busiblick.jpg

Idag har tant i alla fall varit till sjukgymnasten. Han konstaterade att jag är lite mer spänd än normalt i någon muskel på ryggen. Det som kan hjälpa är träningen av typen rodd, men då behöver jag göra det regelbundet. Fick med mig ett band hem och några övningar att göra med det. Han satte även akupunkturnålar och fy så ont det gjorde. Tårarna sprutade på mig. Såhär i efterhand känns det fortfarande som om nålarna sitter kvar. Väldigt ont gör det.
Sjukgymnasten kände även på mina knän och konstaterade att jag hade något, som jag inte kommer ihåg vad det heter. Han rekommenderade att jag satsar på träning för att stärka lårmusklerna och att jag borde undvika step. Och jag som precis kommit igång med den träningen och det är ju det jag tycker är allra roligast. Typiskt!!!!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Tant”

 1. Graffiti enligt mig är en konstform som inte enbart ungdomar uttrycker sig igenom, finns vuxna med. Och anledningen till att det är fult är för att det är olagligt, då man inte har den tiden som krävs för att göra den riktigt unikt fin. Vad vill du hellre se?! – Gråa, stora fula ytor av betong eller ett konstverk som lyser upp tillvaron?

  melayan

 2. Haha. Annah!! Min buss-Annah! Vi som åkt den där bussen tusentals gånger i vår ungdom. Sneddade inte vi över gräsmattor? Nä det kanske vi inte gjorde, vi hade väl asfaltsväg raka vägen hem.. Hahaha. Tant Annah, och då är du ändå yngre än mig.. Hihihi. Kanske kommer med barnafödande? 😉

  Stora varma kramar!

 3. haha visst är det deprimerande när man inser att man håller på att förvandlas till tant =) Fast kanska gött att gotta sig i dagens (fasansfulla sjasiga) ungdom 😉

  kram

  ps superfin bild på dig!! önskar man såg dig lite oftare 😉

 4. Godmorgon.
  Jag är också ordinerad rodd samt en övning som ma nkan göra i en pecdec?? (Tror den heter så) maskin me nman kan även göra den övningen med gummiband.
  Inte är du tant inte 🙂 Du reagerar sunt!!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.