Att blogga

Det finns en del bloggare som figurerat flitigt i mediadrevet den senaste tiden. En av dem är blondinbella vars blogg jag var tvungen att spana in. Dock blev jag inte alltför imponerad. Kanske för att som Tobias Persson skriver på expressen att vara ett föredöme för andra tjejer handlar om mer än bara det yttre vilket till största delen blondinbellas blogg handlar om.

Jag tog ju för ett tag sedan upp detta om vad man lämnar ut på en blogg och att det mestadels är det positiva i livet som framhävs. Själv försöker jag ge en nyanserad bild av min vardag men självklart skriver jag inte om de allra djupaste dalarna eller högsta topparna utan mer om det som hamnar däremellan.

Åse skrev till mig att kanske det allra viktigaste är att man är sann i det man skriver och att hur det uppfattas av andra är mindre viktigt. Dock tycker jag att om man väljer att blogga för att ”få upp tjejers dåliga självförtroende och självkänsla” som blondinbella uttryckt att hon gör, bör bloggen nog vara mer nyanserad. Jag tror att det finns många som följer bloggar som kanske själv mår dåligt och har just dålig självkänsla och inte ”förstår” att bakom den perfekta fasaden finns det säkert dalar även för den som skriver en ”picture perfect blogg”.

Själv hoppas jag att jag uppfattas som nyanserad för de som läser här. Kanske i mångt och mycket för att det kan vara skönt att veta att man inte är ensam när allt känns eländigt.

Sen håller jag med Åse, Caroline och många andra som skrev till mig efter det förra inlägget.  Det mest privata delar man allra helst med familj och vänner IRL.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “Att blogga”

  1. Precis, det beror på vad man har för avsikt med sin blogg. Om man som blondinbella säger sig ha för avsikt att ”få upp tjejers dåliga självförtroende och självkänsla” då kanske man ska se över om det verkligen är det budskapet människor ser.

    Jag har inget budskap :))

    KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.