Hundattack

Idag när jag skulle gå iväg till jobbet så tog jag med mig Nova så hon fick en liten promenad innan vi åkte och hämtade mannen som skulle byta av här hemma (planeringsdag på dagis). Kommer bara runt hörnet från vårt hus när en schäfer i lös löplina kommer skällandes mot mig och Nova. Jag försöker hålla Nova bakom mig och samtidigt hålla den galna schäfern på avstånd. Till slut har jag så mycket adrenalin som pumpar att jag sparkar* mot schäfern. Då pep den till och går tillbaka hemåt om än mycket tveksamt. Någon ägare syns inte till under denna händelse och jag vill inte riskera något mer utan lämnar schäfern. Meddelar dock mannen vad som hänt ifall schäfern fortfarande är ute.

Mannen berättar senare att schäfern varit kvar ute i löplina (som alltså inte satt fast i något) och igen gjort utfall. Ägaren var inte hemma så de band fast hunden på deras tomt.
Jag blir så upprörd och tänker att vad hade hänt om ett litet barn med hund kommit förbi och schäfern varit lös. Det här var andra gången den hunden kom utfarande mot oss och blir det en tredje gång tvekar jag inte en sekund på att ta till våld.

Vad tycker ni? Är det fel av mig att sparka till hunden? Hur kan jag prata med ägarna? Jag vet att de skämdes rätt rejält sist den gjorde utfall så jag förstår inte hur de kan lämna hunden ute på tomten i en alldeles för lång löplina som nu inte satt fast någonstans.

En snäll hund

*När jag sparkade mot hunden var det inte hårt, utan jag nuddade den knappt.

[tags]Hund, Hundträning, Nova[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

12 reaktioner på ”Hundattack”

 1. Du gjorde helt rätt. Om den hotade din hund så… Synd att det skulle behövas. Ägarna borde ha bättre uppsyn över sin hund. Helt klart!

 2. Helt rätt!!!!

  Schäfer är nog den mest piiiipiga rasen jag mött…så det krävs inte mkt eller inget för ett schäfer piiiip…hade säkert inte ngt. med ditt självförsvar att göra!

  Nu är det dessuotm tiden för förbud med löshund… så de har inte mkt på sin sida med lösspringande hund….

  hoppas det inte händer igen!

 3. Pingback: [el:sklingen]
 4. Tycker att du gjorde alldeles rätt. Jag var själv ute för en liknande händelse fast med 3 st schäfrar som attakerade mig och min hund. Jag sparkade vilt omkring mig då kan jag lova.
  Att åka hemifrån med en hund i löplina hemma tycker jag iaf är oansvarigt.

 5. Du gjorde HELT rätt!

  Är det samma hund som brorsan pratat om som skäller på alla barn som går förbi…? Det är den enda hunden brorsdottern är rädd för, ja förutom min lilla skruttfia då. Hahaha…

  Hoppas allt är bra. Kram!

 6. Men fy, vad läskigt! 🙁 Jag hade inte heller tvekat att sparka hunden. HÅRT om det hade behövts. Tycker också att ni ska polisanmäla, särskilt om det hänt incidenter förut. :-S

 7. Eh jag skulle också sparkat! Vad skulle du göra, räcka fram Nova så den får tugga i sig henne liksom? Jag hade dessutom ringt polisen faktiskt. Så de får hämta den hos dem.

 8. Men vad är det för hundägare???
  Du gjorde ju i mitt tycke inte fel som sparkade, det var ju i rent försvar mot dig och Nova. MEN ett sånd här beteende från schäfern har ju säkert grund i hur ägarna behandlar den…
  Jag hade nog försökt prata med dem, speciellt om de bor nära er, eftersom ni då kan råka ut för samma sak igen. Främst för er egen skull, men även för hundens, som uppenbarligen inte blir väl behandlad hemma…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.