En pollykaka är en märklig sak.
Den är rund och inte rak.
En polly hit, en polly dit
Ge mig ännu en pollybit.
Jag hittade receptet på Pollykaka hos Sara. Dock utgick jag från mitt eget standard chokladkladdkakerecept när jag bakade min.
100 gram margarin (smält detta i en kastrull)
1½ dl florsocker
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
½ tsk bakpulver
Blanda samman ovan torra ingredienser och blanda det därefter samman med det smälta margarinet.
Rör därefter ner ett ägg i taget, totalt 2 stycken.
Avsluta med att röra ner 1½ dl mjöl och till sist en påse Polly. Använd en form med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Jag brukar smörja pappret och kanten en aning så att kakan lättare ska lossna när den är klar. Skjuts in i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter.
[tags]Baka, Kaka, Kladdkaka, Polly[/tags]
Om du bara fick äta en maträtt resten av ditt liv, vilken skulle det bli? Jag använder gärna ditt pollyrecept i min blogg, är det ok? trevlig helg /Sofie
Ja asså jag kan verkligen inte välja.. så jag måste nog ta båda. Komer ju användas i sommar så jag slår nog till=)
Åh, nu har jag gjort en Pollykaka som står och väntar på att få ätas. Återkommer med ett utlåtande efteråt =)
Annah….bakar du? 😉
oh du fresterska!;)