Fäst

Fästingsäsongen är här. Igår plockade mannen en fästing från Novas nos och idag fann jag en fastbiten i huvudet. Vi har tidigare haft fästinghalsband på Nova men hon blev så loj av dem. Vet inte riktigt vilket slags skydd jag ska välja för henne nu. Ni som har hundar, vad använder ni som fungerar bra för att hålla dessa små äckliga djur från våra fyrbenta elsklingar.

[tags]Hund, Fästingar[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Fäst”

 1. Usch ja, fästningar gillar vi inte!! Har också plockat ett flertal på Malte. Har hört att de kommer fram när det är mer än fyra grader i genomsnitt på dygnet, och det blir det ju tidigt på våren…

 2. Preparatet som Lie tänker på heter ”Fixodida Zx” om jag inte minns helt galet. Finns i hälsokostaffärer och zoofackhandel.

  Har själv inte testat -ännu, ska köpa imorgon- men det jag läst om det så verkar det inte helt omöjligt. Hade scaliburhalsband -06 men min engelska springer fick krampattacker av det. Förra sommaren var han ”naturell” och i år ska jag testa Fixodida, känns säkrast att slippa gift nu när vi också har en 7 månaders bebis i hushållet.

 3. Mina föräldrar använde något medel man ska sätta i nackskinnet. Det fungerade, men jag var lite orolig för lillpojken som ju gärna gosar med hunden.

 4. Jag kör med Frontline både på hunden och katten. Det funkar bra tycker jag även om någon enstaka rackare sätter sig ändå. Men det är nog svårt med 100%-igt skydd tror jag.

  By the way, kan man få lösen till dina hemliga inlägg?

  Kram!

 5. Jaa! Hon smet ju in! Det hade jag glömt bort, haha!

  Frontline kan man kleta uppe på ryggen, men då krävs det nästan att man inte har en badglad hund. Det hade jag. Hon badade i allt. (Och luktade därefter)

 6. Vi har kört med både Frontline och Exspot, tycker det har funkat bra
  Eller så tycker inte fästingarna om henne 😀

 7. Vi hade oxå fästinghalsband på Biggles förut, men jag tycker inte han är helt hundra av dem.

  Nu använder vi Frontline, som iofs är ganska starkt, men inte lika starkt som fästinghalsbandet. Vi har frontline i kombination med ett örthalsband mot fästingar, och detta fungerade bra under förra sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.