Kontrast

Hur sammanfattar man bäst en resa som berör en på så många olika plan. Sällan finns det något land/stad som påverkat mig så mycket som Kina/Beijing gör. Många kanske har svårt att förstå men jag tycker verkligen om Beijing massor. Det är en stad jag absolut hoppas att jag kommer besöka fler gånger. Det finns så mycket att se och uppleva och bara på de elva år som gått sedan jag besökte staden senast har det hänt mycket. Vår reseledare sa innan vi åkte att vi skulle ta oss en ordentlig titt på staden när vi åkte ut till flygplatsen för hemfärden för sannolikheten att den ser annorlunda ut om ytterligare tio år är överhängande. Kanske är det detta som gör att jag gillar Beijing. Det är en stad i kontinuerlig förändring även om en stor del nu beror på det kommande OS som äger rum i just Beijing (om någon nu missat det).

Direkt när vi landat på Beijings nya gigantiska flygplatsterminal åkte vi till Himmelskafridens torg för att insupa historiens vingslag över allt som inträffat på denna historiska plats. För mig kändes det overkligt att jag faktiskt befunnit mig på samma plats elva år tidigare då ovetandes om att jag återigen skulle få uppleva denna stad.

Något jag rätt snart lade märke till på de kinesiska barnen var de söta byxorna de hade som jag fick förklarat för mig användes för att lättare tyda signaler när de behöver kissa eller bajsa. Blöjor används inte så mycket av kineserna vilket jag lätt förstår när jag kollade in priserna som var lite högre än här hemma i Sverige. Självklart har jag införskaffat ett par byxor med hål till Milton som testat dem med gott resultat. Skönt att slippa blöjor såhär i sommarvärmen.

Jag håller på att gå igenom alla bilder från veckan så jag gör en liten sammanfattning av dagarna under veckan. Detta var alltså dag ett då vi besökte Himmelskafridens torg, åt den första kinesiska lunchen och välkomstmiddag på kvällen.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Kontrast”

  1. Haha, vad roligt det ser ut med byxor med hål i! Men det verkar ju uppenbarligen vara effektivt om många kinesiska barn är torra redan vid halvåret! Med dagens torra Pampers och Libero här hemma får man väl vara glad om barnet är torrt till treårsdagen… Nä, tror det får bli de inte lika bekväma tygblöjorna framöver!

  2. Jag vill också till Kina! Syrran var där i några månader för ett par år sen och efter att ha sett hennes bilder och hört henne berätta vill jag också dit. Ser fram emot mer från er resa. 🙂

    Kram!

  3. Ja, det där med blöjor i Kina har jag läst om. Det är tydligen vanligt att barnen är torra när de inte ens är ett halvt år! Roligt att du fick tag i ett par sådana byxor till lillen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.