Färgstarkt

Mitt första intryck av Kina efter resan -97 var att det var ett väldigt grått land som luktade illa och hade äcklig mat. Sällan stämmer väl uttrycket ”It’s never to late to make a first impression” så väl som efter denna andra Kinaresa. Jag har upplevt Beijing som en väldigt färgsprakande stad och den äckliga doften som sitter som gjuten i minnesbanken var som bortblåst. Nu luktade det faktiskt inget särskilt. Det enda som påminner om att luften kanske inte är som den ska är det dis som nästan konstant ligger över staden. Men vad kan man vänta när det bor uppemot 17 miljoner (!!) människor i samma stad. Maten har jag dessutom kommit att uppskatta väldigt mycket. Tillbaka till Beijings storlek som fick vi berättat för oss att Beijing har ett flertal ringvägar som går runt staden där den första ringvägen är den som går runt hjärtat av staden, runt den förbjudna staden. Det verkar även finnas planer på en sjunde ringväg som ska gå runt hela Beijing och den är då beräknad att bli 20 mil lång. Kanske säger lite om hur stort det faktiskt är.

Efter en god natts sömn där vi fortfarande inte ställt om oss till att vakna sex timmar tidigare än normalt var det dags att fortsätta uppleva Beijing. Vi åkte ut till en Cloisonné fabrik där man tillverkar kinesiska kopparföremål som beläggs med emalj och målas i alla möjliga färger. Ett riktigt pillergöra att tillägga!

Efter en färgsprakande upplevelse fick vi vandra längs Andarnas väg vilket är en gammal processionsväg där kjesarnas kropp bars fram på för att tas till den sista vilan. Vi besökte därefter Minggravarna där tretton av de sexton kjesarna från Mingdynastin ska ligga begravda.

Efter lunch styrde bussen mot Kinesiska muren men mer om det imorgon eftersom det är stället där jag fotat absolut mest!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Färgstarkt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.