Vita sopor

Satt och läste lite på familjeliv och hamnade i trådar som handlade om WT namn. Det tog ett tag innan jag lyckades få fram att WT namn står för White Trash namn. Blir helt förbluffad över att det ens finns diskussioner om detta. Tydligen är white trash namn engelska namn som blivit försvenskade. Fann även diskussioner om att de är överrepresenterade av personer tillhörande en lägre samhällsklass. Ingen har dock presenterat fakta så jag vet inte hur mycket sanning det skulle ligga bakom detta.

Jag är av uppfattningen att föräldrar väljer namn till sina barn för att de gillar namnen. Ingen väljer väl ett namn till sitt barn som man själv inte gillar?

[tags]Namn, Barn[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Vita sopor”

  1. inte vetenskapligt bevisat men nog är vissa namn överrepresenterade hos en viss samhällsklass, tycker jag att jag har märkt iaf. fast det kanske bara är för man tänker på det…

  2. Jag har oxå sett de där diskussionerna. Tycker mest det är fånigt. Vilken samhällsklass skulle de som valt traditionellt svenska namn då tillhöra? Och vem sjutton lägger ner tid på att diskutera detta alls?

  3. dom handla jag i en butik i kungälv.
    ja det var riskit läskit, doften sitter i en.. Tänk om vi hade kommit upp senare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.