Kinesisk familj

Nu när OS närmar sig med stormsteg och jag ännu inte rapporterat klart från min resa till Kina tänkte jag nu försöka sammanfatta resterande delar av vår upplevelse. En dag fick vi åka och besöka en kinesisk familj. Enligt deras mått mätt bodde de fint och det var dyrt att bo där. Nu bodde detta paret rätt billigt eftersom de haft huset så länge men skulle de sälja nu skulle de kunna tjäna en liten hacka. Deras bostad låg i en hutong som består av många slingrande smala gränder och envåningshus.

Vi fick se två rum samt köket i huset och även en mysig innergård. Toalett delade man med grannarna och denna var ett rum med små avdelare mellan ”hålen”. Jag var i behov av att besöka just toaletten men med tanke på att man inte fick någon vidare privat toastund höll jag mig någon timme extra.

Ja, här skulle man bo! Diskhon framförallt ser väl trevlig ut. På hemnet skulle nog huset benämnas som gemytligt hus med potential. I behov av viss renovering.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Kinesisk familj”

 1. Förresten, hur var det att träna på SATS? Var det i Stockholm? Har läst en hel del dålig om dem nu när jag börjat kika runt.

 2. Ja, det är hutlöst dyrt men jag blir en synnerligen otrevlig människa om jag inte får utlopp för energin på gymmet, haha. Så för mig är det en investering 🙂

  Engångskort, för bara en dag, tror jag går på 150 eller något sådant dumt. Men vill du provträna en gång bara så har Worldclass så att medlemmar får ta med en vän att provträna gratis. Känner du ingen som tränar där kan jag skriva upp dig 🙂 Haken är att du måste ge ut mail och mobil, sedan får du sms i ett år med träningstjat.

  Man får verkligen distans till hur fruktansvärt bra vi har det i Sverige när man ser hur det är på andra ställen i världen. Bortskämda är vad vi är.

 3. Vilken resa!! ¨

  ja men gör de.. ropa hej om du ser ett litet huvud. men vi skasy tyget och har ingen maskin hemma.. så ge oss några dagar!

  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.