Lite Italien

Det blev visst över 1000 bilder tagna i Italien så jag har ju en del att gå igenom. Därav att jag inte skrivit något om Italienresan än, samt att jag varit lite trött i veckan då jag blev förkyld när jag kom hem. Men nu har jag piggat på mig och lite smått börjat titta åt bilderna.

Jag har varit i Italien en gång tidigare. Den gången hamnade vi i Milano på en fotbollsresa för att bland annat se självaste Zlatan. Då var jag dock inte så imponerad av Italien så jag såg fram mot att ge landet ett nytt försök denna bröllopsresa.

Jag är helt klart nöjd med vår semester. Vi hade en skön vecka och det var roligt att lära känna nya bekanta från världens alla hörn. Bröllopsdeltagarna kom från England, Hong Kong, Cypern, Österrike och Sverige såklart.

Under veckan så solade jag en del, latade mig i solstolen med mina böcker. Hann plöja igenom tre stycken och totalt 1200 sidor. Vi åkte även till Pompei och Vesuvio där jag verkligen blev alldeles tagen av utsikten från Vesuvio.
Saker som drar ner mitt intryck av Italien är att väldigt mycket står och förfaller. Det är som om de aldrig hört talas om underhåll. Sen var vi många som fick känslan av att de rånade oss på pengar hela tiden. När vi kom till Sorrento tänkte vi ta en taxi till hotellet. Frågade hur mycket det kostade och fick ett pris på 10 Euro (nästan 100 kr). Sedan kör taxichauffören ungefär 400 meter och vi är framme vid hotellet. Det måste alltså vara den dyraste taxiresa jag någonsin gjort. Den här känslan av att de försöker mjölka ur turister så mycket pengar som möjligt återkommer under hela veckan och drar ner slutbetyget såklart. Att det sen också var så dyrt tycker jag är lite trist. Jag handlade ingenting på denna resa för det var alldeles för dyrt. Gick dock och suktade hela veckan efter en supersnygg jacka på Benetton men köpte den aldrig vilket jag såklart ångrade när jag kom hem.

Men målet för resan var bröllopet och det var väldigt fint och gick bra. De blev gifta!

[tags]Bröllop, Italien, Semester[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Lite Italien”

  1. Vi har goda vänner i Neapel (amerikanare) och planerar att ev åka till amalfikusten framöver och hälsa på och då blir det ju definitivt en tur till pompeji och vesuvio. Kul att höra att det var värt resan dit!
    Och så en annan sak som jag tänkt fråga dig läääänge! Hur blev din rakpermanent? Jag är nämligen lite sugen på att göra det – igen…
    Kram!

  2. vilket vacker brudpar!!!! är de bosatta i italien eller varför gifte de sig där?? är lite sugna på att dra utomlands och gifta oss men vet inte vart…

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.