Personnummer

Tycker det är lite trist om de gör om personnummersystemet för framtidens barn. Eftersom personnumren tar slut då människor invandrat hit och fått 1 januari eller 1 juli som ”födelsedag” tycker jag att de kan slumpa bland fler dagar för dessa och inte att det ska drabba våra barn. Personnummer är ju så logiska, vari kommer logiken att ligga om man slumpas en dag.

[tags]Personnummer, Barn[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Personnummer”

  1. Det här är ju SÅ konstigt! Man kan väl inte få ett personnummer som inte stämmer med ens födelsedatum, hur ska man kunna ha personnumret på ett leg och visa när man ska komma in på krogen, handla på systemet osv. Jättekonstigt!
    Är det inte enklare att de invandrare som inte vet sin födelsedag får ett slumpvis utvalt datum – eller kanske 32, 33, 34 osv. Då tar ju siffrorna aldrig slut..

  2. Håller med dig, blir ju knepigt att ha flera nummer att hålla reda på (om pnr inte är samma som födelesedag).

  3. Firar inte folk utomlands sina födelsedagar? Om då folk vet när de fyller år, varför kan de inte få det personnumret då? Typiskt inkompetenta Migrationsverket. Det är ju de som strulat till, då får väl staten peka med hela handen och säga att de får byta dag då. Det är ju ändå trettio dagar till i Juli och Januari och en trehundratre och en kvarts dag till att trolla med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.