Skrabbeduller

Har fått frågan vad krabbelurer är. Jag känner dem själv som skrabbeduller men det är ungefär som tjocka små pannkakor doppade i socker. Jättegott och onyttigt! Här kommer receptet för de som vill prova. Lovar att det är en hit bland barnen och man behöver ju inte doppa dem i socker utan kan äta dem med sylt eller äppelmos.

2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjölk
3 dl mjöl
1-2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker först, rör sedan i resten i ordning. Jag brukar även tillsätta något kryddmått kardemumma.
Ha stekpannan på medelvärme, lägg på 1 msk/skrabbedull. Vänd när första sidan är klar (det börjar bli hål på ovansidan). Stek andra sidan och doppa sedan i socker eller ät som dem är.

[tags]Mat, Socker[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Skrabbeduller”

  1. Vi gjorde alltid krabelurer på TVM. Fast jag har aldrig ätit med socker, utan bara som de är. Gör ibland med mig när vi ska till lekparken. Mums

  2. Det lät farligt gott det där… blir nåt för mig och syrran att göra när vi ska ha brunch nästa gång tror jag

    trevlig helg /Åsa

Lämna ett svar till Annika Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.