KBT

Just nu läser jag genom jobbet en kurs i KBT (Kognitiv Beteende Terapi). Första föreläsningen var riktigt bra och föreläsaren tog upp massor med exempel på hur han arbetat med patienter. Det var riktigt underhållande och jag blev väldigt facinerad över hur påhittig han var.
Hittade en artikel i Aftonbladet som beskriver hur man kan använda KBT-tänket i familjelivet.

Tycker det påminner lite grand om klickermetoden som man använder på hundar. Man vill förstärka det som är rätt och bra. Tycker faktiskt att jag redan till stor del gör så, kanske för att jag just använt klicker när jag tränat Nova och har ”tänket” inövat.

Nu skulle vi dock behöva köra lite träning (komma in i rutinen igen) på att Milton ska sova hela nätterna i sin säng. Den senaste veckan (sedan vi flyttade tillbaka hans säng i sitt rum) har han vaknat mitt i natten och fått komma in till oss. Lite jobbigt är det då varken jag eller mannen får sova särskilt bra eftersom Milton extraknäcker som helikopter nattetid.

[tags]Barn, KBT, Rutiner, Klickerträning, Hund, Sömn[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”KBT”

 1. Tyckte oxå kommentaren var lite lustig särskilt som man ofta kan se ickesvenska småbarn springa alla veckans dagar med chipspåsar större än de själva i famnen…

 2. Intressant artikel. KBT är bra många gånger.

  He he, tyckte kommentaren på artikeln var lite kul: 😉
  ”KBT kanske är en metod som fungerar. Men jag förstår inte varför i hela världen alla svenskar tvingar i ungarna lördagsgodis. Måste man nödvändigt lära ungar gilla godis? Om mormor kommer på besök med lördagsgodis eller vardagsgodis, SLÄNG UR HENNE. Unmgarna behöver inte godis förrän den dan de kräver det, då är det OK, men att från praktiskt taget vaggan tvinga dem äta ngtr som de annars är äckligt sött, är ju sjukt. Dessutom, att använda godis som mutmedel – ännu sjukare. Varför inte muta med en god frukt istället.”

 3. Låter som en bra idé att träna Milton att sova i egen säng, men svårt har jag förstått, iaf för vissa. Inge kul med en helikopter i sängen… han som ligger intill mig på nätterna leker ljudexpert i sömnen tror jag…både racerbil och gräsklippare tycker jag nog det kan låta som….gaaah hi hi 🙂

  /Åsa

 4. Först vill jag säga et stort GRATTIS till Milton i efterskott. Han är så otroligt söt. Sen vill jag säga att förskräckringskassan kan vara hemsk .

  Mina barnbarn extraknäcker också som helikoptrar. Kanske är de anställda av samma firma? Stora kramen till er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.