Roligheter

Måste ju berätta lite roligheter som händer när man har ett barn i familjen.

I samband med Miltons födelsedag hade vi goda vänner (Jennie och Tommy) över på fika. Jennie är gravid och vi berättade för Milton att i Jennies mage ligger det en bebis. Frågade även om han visste hur den hamnat där. Han tittade lite försynt mellan oss vuxna innan han svarade – Tommy! Vi fick oss ett gott skratt allesammans.

I förra veckan på dagis hade Milton tillsammans med några andra dagisbarn i ett oövervakat ögonblick lyckats få tag i färg och skulle hälla upp denna för att kunna måla. De satt i dagissoffan och hällde och hoppsan så kom det lite mycket färg, över soffan och barnen. Fröknarna hade fullt sjå sen vad jag förstått att få barnen att gå in i skötrummet för att byta kläder och få bort all färg. Miltons kommentar var att det blev väldigt kladdigt och sen när jag frågar honom om det som hände brukar han säga att det var lite tokit.

På dagis har Milton några gånger bitit en annan tjej. Det är alltid samma tjej som drabbas och vi pratar mycket med honom om detta och påminner om att han inte får bitas utan istället kan kramas. Miltons ny mantra är såklart: inte bitas, kamas. Känns som han kommer ihåg att han gjort fel så jag hoppas att det är bra att vi pratar om detta ofta och påminner honom om vad han får göra istället.

Eftersom det är lite trevligt med bilder i inläggen och jag inte fotat så mycket den senaste tiden tänkte jag bjuda er på en bild tagen för två år sedan. Bilden är jättedålig, men jag har så hejdlöst roligt åt den varje gång jag ser den för min näsa ser verkligen ut som pomperipossa.

[tags]Barn, Ord, Dialog, Gravid[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Roligheter”

  1. Jag skrattar åt det Milton sa varje dag 😉

    Vi funderar på om det fanns nån tanke därbakom, eller om han bara tycker att att säga Tommy…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.