Minusdagar

Tänkte jag skulle uppdatera er om hur det gick med Försäkringskassan. Jag skickade in papprena om inkomstförhållanden i tid, de skulle vara kassan tillhanda senast 22 oktober så döm om min förvåning när jag får beslut och utbetalning redan den 23 oktober. Bra jobbat! Idag fick jag även beslut på att min SGI ändras i förhållande till min nya lön.

Lite mindre bra jobbat är att jag den 10-, 17- och på fredag den 31 oktober planerat ta ut några timmar föräldraledigt med föräldrapenning. Anmälde detta till Försäkringskassan den 16 oktober. Idag får jag brev hem att jag inte har några dagar kvar?! Och då ringde jag ändå och dubbelkollade innan och fick bekräftat att jag hade 10 dagar kvar. Ringde således upp kassan idag igen och en kvinna sa att jag använt 4,8 dagar för mycket! Är det något de måste bli bättre på så är det att tydliggöra hur många dagar man har kvar. Det räcker inte att de skriver hur många dagar sonen har kvar för det ger ju inte mig information om mina dagar, eller är det meningen att man ska ha koll på det själv. Jag kanske är det enda personen som inte har det? Jag har iaf tidigare ringt emellanåt och kollat hur många dagar jag har kvar och beskedet om att det skulle vara cirka 10 dagar kvar nu stämmer rätt bra med vad jag tagit ut sedan i våras.

Jaja, nu är mannen så snäll att han skänker mig ytterligare några dagar så jag kan ta ut de dagar jag redan anmält samt någon dag eller två till jul. Sen får vi väl se. Kanske dags att skaffa barn nummer två nu så man får lite nya dagar 😉

[tags]Försäkringskassan, SGI, Föräldrapenning, Dagar[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Minusdagar”

  1. Men var irriterande!! Bra att veta att jag skall kolla noga då när mina dagar närmar sig slutet…

  2. Håller med om att det är extremt svårt att få pejl på hur många dagar man egentligen har kvar. Verkar stört omöjligt att få reda på det oavsett om man kollar via nätet eller ens ringer. Morr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.