Din hjälp?

Jag behöver din hjälp. Sonen har fått några utslag runt munnen, som små hudrodnader med blåsor. Såg dem idag först. Vad vi vet har han inte ätit något ovanligt. Någon som känner igen det eller har någon idé om vad det kan vara?

Igår hade Milton feber men idag har han varit feberfri. Hoppas någon har sett något liknande förut och kan hjälpa oss.

Edit februari 2014

Många hittar till denna sidan och har frågat om vi vet vad det var. Det enda jag kan säga nu är att det var så länge sedan att jag inte kommer ihåg men inget som blev bestående utan som gick över ungefär som en förkylning.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

17 reaktioner på ”Din hjälp?”

 1. Hmm.. höstsjukan tror jag.. för några veckor sedan fick Isabelle, Jons syster dotter.. ngt. som började på fingret och i ansiktet.. och tillslut täckte hela henne.. det blev inte mkt. bättre de var hos dr. 2ggr.. tillslut fick de antibiotika och det hela gick tillbaks.. nu är hon helt bra från blåsorna.. Viktor fick ett par på fingret och ngn. på armen..

  hoppas han snart blir bättre.

  Kram kram

 2. Du kanske kan hjälpa mig.. jag vill inte ha så där bred därnere där det står vem som skrivit + kommentarer, kanske du kan hjälpa mig

 3. Svinkoppor.. Kolla om det är någon mer på dagis som har el har haft det..väldigt smittsamt…men inte farligt..

 4. Svårt med kort, men ser inte så pyttiga ut som förkylningsprickar. Ser så pass grovt ut att jag misstänker det är samma som min son hade för en månad sen och just nu dessvärre håller på att få igen, nämligen SVINKOPPOR. Det är streptokocker. Blir det blåsor som går sönder smittar de mycket. Inga barngrupper. Kontakta vårdcentralen för diagnos men är det streptokocker måste barnet ha penicillin om det är mycket blåsor. Annars baddar man flera ggr per dag med klorhexidin (har vi precis börjat med i dag). Men kontakta vården i morgon om det är lika mkt eller mer då.

  Det ser inte ut som höstblåsor (hand-fot-mun-sjukdom). Dessutom är det då ofta även blåsor i munnen och gör jätteont där, samt små blåsor i händer o ev fotsulor.

 5. Min dotter Alicia hade tidigare i höst Höstblåsor och det skulle kunna vara det Milton har.

  Hon hade visserligen inte dem runt munnen utan på händer, fötter och på rumpan samt i munnen men jag vet att de kan sitta runtomkrng också.

  Det smittar så man ska vara hemma från förskolan men de ska läka ut av sig självt.

  Hoppas att han kryar på sig snabbt!

  /Michaela

 6. Jag fick massa utslag som liten av tomater och andra grönsaker som besprutades.

  Hoppas de förvinner illa kvickt!

  /Åsa

 7. Mul- och klövsjuka kanske. Kevin hade det. Fast på ”klövarna”… Såg ut ungefär så där. Vill minnas att han inte behövde någon behandling.

 8. jag vet inte HUR sk Höstblåsor ser ut exakt, men de sätter sig i, runt mun och på fötter. Det är virus som självläker… kanske är det??

 9. Tror på båda tidigare kommentarer. Virus eller födoöämnesallergi. kanske Mildison eller vad den milda kortisonkrämen heter. Kolla upp det om du är orolig
  Kram

 10. Chansar på virusprickar jag, eftersom han hade feber igår…

  Annars liknar det sådana man kan få som reaktion på mat tycker jag, men har han inte ätit något ovanligt så borde det ju inte vara det.
  Om det är virusprickar borde det försvinna inom någon dag sådär.

 11. jag körde en Google på : små hudrodnader med blåsor runt munnen

  och fick fram lite som kanske är det som lillen har fått.

  Det första på listan var Svinkoppor.
  Men när jag bildGooglade så tycker jag att din blid inte
  liknar de blider som fanns på svinkoppor….

  Kanske kolla med BVC om utslagen är kvar imorgon.?

  Hoppas att det bara är något litet ”vanligt” värmeutslag eller nått !!

  Krya på dig lille vän!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.