Höstblåsor

Tack för alla svar och tips på vad som kan ha drabbat Milton. Vi tror själva att det är höstblåsor eller mul-klöv sjukan som den visst också kallas. Någon slags virusinfektion som läker ut av sig själv. Håller Milton hemma från dagis denna veckan och förhoppningsvis är han så pass bra på måndag igen att han kan gå då. Imorgon hade jag planerat att ta föräldraledigt men då tänkte jag vabba istället så sparar jag mina dagar om jag nu hade några 😉 Men efter samtal med Försäkringskassan så får jag veta att har jag redan ansökt föräldrapenning kan jag inte ändra detta om barnet är sjukt och jag måste vabba eftersom jag då redan skulle vara hemma med barnet. Trist att en föräldrapenningdag går åt när Milton är sjuk.

Jag kommer vara expert på detta med föräldrapenning fortsättningsvis.

[tags]Barn, Föräldrapenning, Försäkringskassan, Sjuk[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Höstblåsor”

  1. Jag är 43 år och sitter just nu med en massa blåsor efter ett dygns rejäl feber. Jag kanske inte är så gammal som jag trott, hehe!

    För övrigt kallas inte Höstblåsor för ”mul-klöv sjukan”, Mul och klöv-sjukan är en helt annan allvarlig sjukdom som inte får blandas ihop med Höstblåsor. Däremot kallas den ibland för ”Hand-, fot- och munsjuka”, även om det inte är rekommendabelt att göra det pga likheten med ”Mul och klöv-sjukan.

  2. Så bra, då ska jag vända mig till dig hädanefter om jag har FP-funderingar. 😉 Nämen seriöst så är jag helt kass på alla regler. 🙁 Tråkigt att du inte fick vabba när han ändå var sjuk! Eller konstigt och dumt, rättare sagt.

  3. Ja du kommer bli expert på försäkringskassan. Riktigt dumt att det ska vara så invecklat.

    Ha en trevlig helg/Åsa

  4. Usch, försäkringskassan, det är ingen rolig institution oavsett hur mycket pengar de slänger ut på sin (kassa) marknadsföring 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.