Bättre

Peppar peppar, jag börjar faktiskt må bättre och det känns så skönt. Små små buffar i magen känner jag också. Så det är nu man ska njuta av graviditeten. Enligt nupp-undersökningen så ska jag imorgon gå in i vecka 16. En månad kvar till rutinultraljudet.

En bild på mig från nyår och maten vi åt. Förrätten bestod av kräftstjärtar, mango, avokado, chili, röd lök och pressad lime samt salt och var verkligen gudomligt god. Till huvudrätt åt vi varmrökt lax med pressad potatis, romsås och ruccola/spenat sallad med melon och fetaost. Efterrätten blev en riktigt god gino.

Imorse kom Milton med min plånbok i handen och sa:
-Mammas!
Varpå vi frågade, vad det är i plånboken.
-Kort.

Ja, det är väl så för dagens barn. Det är inte pengar i plånboken, det är kort.

Idag har jag fått akupunkturnålar i öronen mot min huvudvärk som jag besvärats med dagligen sedan december i stort sett och som gett mig migrän vid upprepade tillfällen. Den 20 januari ska jag träffa en sjukgymnast för en huvudvärksutredning och förhoppningsvis mer akupunktur. Har knutor i hals/nacke/axlar som bara tycks bli värre och värre. I höstas var jag uttagen i en nackstudie och fick gå på massage två gånger i veckan och det hjälpte verkligen men när jag blev gravid så ville massören inte ge massage så sedan dess har nacken blivit mer och mer som cement och med den ökad huvudvärk. Hoppas så att akupuntur eller något annat kan hjälpa.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Bättre”

 1. Hoppas att du blir hjälpt av akupunkturen. Det funkade för mig mot bl a pollen. Så skönt att du börjar må bättre nu!

  Och så god maten såg ut, och så söt du är på bilden. 🙂

 2. Hej Annah! Det var en hel evighet sedan jag var här och kollade och det märks ju att jag missat nagot viktigt!! Grattis!!!! Underbart! Och här är det ocksa buffar allt oftare (jag är i vecka 20 nu) och jag har känt pa utsidan av magen tva ganger… mys!
  Jag ska genast bokmärka dig igen! 🙂 KRAM och grattis igen!!

 3. Hej. Vad god förrätten lät och du är söt som alltid. När du väl blivit mamma igen så kan jag varmt rekommendera lättare träning med skivstång alternativt hantlar. Jag har haft besvär från nacken med skallebank och migrän känning men är nästan helt fri från det sen jag började på skivstångspass hos friskis.
  Vad mysigt med små puffar i magen. Dem minns jag så himla väl trots att hon är 25 idag 😉
  Kramar

 4. Skönt att du mår bättre. Hoppas huvudvärken ger med sig åxå. Migrän är iiinte roligt. 🙁
  Härligt med om små buffarna. 🙂
  Fina bilder på er!
  KramKram!

 5. Myyyys med små buffar!

  Hoppas verkligen att du får ordning på din cementnacke. Att gå runt med huvudvärk tär verkligen på krafterna.

  Kram

 6. Jag fick också supermycket migrän (flera gånger i veckan) när jag var gravid! Vid ett tillfälle var jag så dålig att vi fick åka in akut (och fick stanna flera gånger på vägen in för att spy). Det jobbiga är ju att man inte kan ta någon migrän-medicin när man är gravid. I vanliga fall tar jag imigran eller naramig som funkar bra.

  Till mig sa läkaren att hormon-relaterad migrän ofta ger sig runt v 20-22. För mig upphörde anfallen från ena dagen till den andra i vecka 22! Hoppas det blir så även för dig!

  Kram!

 7. Fina bilder som vanligt Annah! Låter inte alls bra med huvudvärken, men bra att du får hjälp och att det görs ngt åt det.

  Angående massage då man är gravid så beror det ju främst på att massagen utsöndrar oxytocin, vilket är ett hormon som SKULLE kunna sätta igång förlossning eller frammana missfall. Men detta är fräst viktigt att tänka på de första tre månaderna samt i slutet på graviditeten.

  Hoppas akupunkturen hjälper!
  Kram Caroline

 8. Ha ha klockrent att han sa kort…har nästan aldig kontanter …som du skriver… det är väl så vi lever nu.

  Jättefint kort på dig och guuud vad mumsig mat!

  Kram Åsa

 9. Tack gode gud, du har haft många illamåendeveckor 🙁 Underbart om du kan få börja må bra på allvar. Men jobbigt med huvudvärken… Kan du inte få hjälp med att hitta en massör som masserar gravida? Det gör min 🙂 Nej, jag är INTE gravid, men hon har berättat 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.