Bokcirkel

Igår träffade jag tre vänner som sedan tidigare har en bokcirkel tillsammans. Nu kände jag att jag själv hade tid och möjlighet att också vara med. Till gårdagens träff hade vi läst ”El Choco” av Markus Lutteman.

Boken är en sann berättelse som handlar om Jonas Andersson som efter ett misslyckat försök att smuggla kokain åker fast i Bolivia och får avtjäna sitt straff på det beryktade San Pedro fängelset. I fängelset finns inga lås på celldörrarna, inga vakter på avdelningen och narkotikan flödar innanför murarna.

Under tiden i fängelset får Jonas ändå ordning på sin tillvaro, han slutar med droger, gifter sig och blir pappa, allt innanför murarna.

Jag kan verkligen rekommendera boken. Författaren lyckas verkligen väva samman Jonas brutala berättelse med det korrupta bolivianska samhället.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Bokcirkel”

 1. Jag håller med dig om att det är en bra bok och det är intressant att få inblick i Jonas liv och hans helt otroliga liv i fängelset. Jonas är en av mina arbetskamrater här på ICA i Kungälv och jag har haft förmånen att få boken signerad och prata lite med honom. Kan verkligen rekommendera boken.

 2. Ja den boken lät verkligen bra! Få se om jag kanske ska läsa den härnäst!

  Boktips uppskattas alltid!

  /Åsa

 3. Hej

  ramlade in här via en annan blogg.
  Jag läste boken i somras. För övrigt bodde jag granne med Jonas som liten och vi lekte en del tillsammans trots åldersskillnad. Gissa om man blev chockad då man läste i tidningen vad han varit med om. Han har verkligen fått en andra chans.

 4. Hur ofta träffas ni i bokklubben? Var själv med i en bokklubb tidigare, vi träffades var 6e vecka. Det blev för ofta för mig, speciellt då boken vi skulle läsa kändes som att gå i kvicksilver för att komma igenom den. Oj, vilket dåligt samvete jag hade då jag inte hade läst hela boken ;(

 5. Oj, nu höll jag på att sätta fredagsgodiset i halsen… Det första jag läste när jag gick in på sidan var meningen ”… i fängelset får Jonas ändå ordning…”

  Det tog en sekund eller två innan jag fattade att det inte var din Jonas du skrev om…

  Jag har föresten hört talas om den boken. Rätt läskig tillvaro det där…

  Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.