Vård

Idag har jag vårdat de få blommor vi har här hemma. För vissa var det verkligen på tiden med lite ny jord. Det var mest bara rötter kvar i krukorna.

Moneytree

Idag har Milton varit lite mammig i alla fall. Det började imorse när han som vanligt (vilket brukar ske på helgen när vi önskar lite sovmorgon) drog av mig täcket och viskade ”gå upp nu mamma” ”gå upp nu”. Han tar därefter fram min morgonrock och så vandrar vi ner för frukost och lite morgontv.
Innan lunch var vi även ute i skogen och trampade upp lite snöstigar. Milton fullkomligen älskar att vara ute i skogen. Känns som ur och skur haft sin effekt på gossen.

Tulpaner

Har tänkt att jag skulle skriva lite om graviditeten vilket jag kanske inte gjort sådär överdrivet mycket hittills. Jag har lite problem att se snippan numera, det är något stort och runt i vägen. Magen känns redan STOR. Den är nog större än den var när jag väntade Milton med tanke på att jeans jag kunde ha i vecka 30 med Milton nu är lite svårknäppta (är nu i vecka 22). Jag mår bra trots lite foglossning emellanåt och jag undrar om det är ischias som klämmer lite också. Det går att känna bebis utanpå magen nu, sparkar på rätt bra ibland.
Jag har verkligen ingen aning om vi väntar en lillasyster eller lillebror. Milton är återigen inne på att det är en lillasyster och flera på jobbet gissar också på det eftersom magen är bredare denna gången och syns mer bakifrån också. Själv är jag inne på att eftersom graviditeten påminner så mycket om den med Milton så kanske det är en liten kille. Jag har ännu inte hört hjärtljuden så jag vet inte vad de ligger på. I vecka 27 först ska jag till barnmorskan igen.

På ett sätt kan jag känna att det skulle vara skönt att veta, då slipper jag energin det tar med att spekulera. Samtidigt som jag tycker det ska bli skoj med överraskningen på förlossningen. Vad har du för argument för att ta reda på eller inte ta reda på könet?

[tags]Graviditet, Gravid, Blommor[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Vård”

 1. Vi är jättekluvna! När jag väntade Noah var vi så nyfikna att vi inte kunde låta blir, men nästa gång skulle jag nog kunna tänka mig att låta det bli en överraskning till förlossningen!

 2. Vad roligt med lite graviditetsuppdatering! Vi valde att inte ta reda på vad det var för sort inne i magen, ett argument är ju att man ändå får reda på det förr eller senare 😉 Såhär i efterhand är jag glad över det beslutet eftersom min graviditet slutade med planerat snitt (hon låg på tvären) och när man då visste om vilket datum barnet skulle komma var det kul att ha ett överraskningsmoment kvar. Sen tyckte jag det var mysigt att gå och spekulera själv genom hela graviditeten och att få höra vad alla andra trodde (för det får man ju veta vare sig man vill eller inte!)

 3. Vi tog reda på könet. Det kändes som att förlossningen var tillräckligt med överraskning ändå. Sen är jag alldeles FÖR nyfiken, så att suga på karamellen i nio månder hade varit alldeles för energidödande för min del. Haha!

  Bra att sköta om blommorna. Den på översta bilden sägs ju ge en bra ekonomi. Jag vet inte om det stämmer, för jag har X antal sånna hemma och min ekonomi är inte direkt på topp 😉 Men man vågar ju å andra sidan inte låta dem dö, för vem vet hur det blir då?!

 4. Jag ville inte veta vad det blev med varken 1:an eller 2:an. Jag vill ha en överraskning på förlossningen. Det är ju alltid lite roligt att alla får gissa vad det blir. Själv var jag säker på att 2:an var en kille och jag hade rätt. Jag såg precis likadan ut om magen med båda mina. Sedan har jag haft 2 vänner som fått reda på vad det skulle bli men så blev det det andra könet i alla fall. Det skulle nog vara lite jobbigt, att vara inställd på vad det ska komma och så blir det inte så.

 5. Svårt det där med att ta reda på könet eller ej. Jag är nog mer för överraskningsmomentet. Vad fin bilden med grått o rosa är:) Kram

 6. Vad fint du har härinne!

  Jag tycker att det har varit skönt att veta könet i förväg. Mest för att bebisen blivit mer ”verklig” när man kan säga ”han” istället för ”den”. Nu pratar vi om honom hela tiden som ”lillebror” och det gör att han liksom redan är en liten individ. Eftersom det är standard här att man får veta så var beslutet lätt att ta. Men jag tror att jag hade betalat extra för ett specialultraljud i Sverige om mitt MVC inte berättade könet av sig själva.

  Själv tror jag att ni väntar en lillebror, precis som vi. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.