Skansen

Tidigare i veckan så besökte vi Skansen (jag, mormor, Milton och Lykke-Lie). Vi åkte till Akalla där vi parkerade bilen och tog sedan tunnelbanan inåt stan. Vilken upplevelse för Milton att åka tunnelbana. Han var helt hänförd. Efter tunnelbaneturen tog vi färjan över till Skansen vilket var minst lika spännande. Då klockan närmade sig lunch bestämde vi för att äta lunch på Skansen. Såhär i efterhand har vi lärt oss att lunch det tar man med själv till Skansen för vi beställde in en dagens sallad (billigaste på en tokdyr meny) och fick in haffsigt skuren sallad med tomat och gurka toppat med strimlad korv (vem vill ha korv på en sallad?). Som grädde på moset hade de någon tomatsky som dressing. Urk tyckte både mamma och jag om maten. Till Milton hade vi beställt in pannkakor som en mås lite fräckt landade i och försökte sno åt sig. Så lunchen blev ingen höjdare direkt utan vi bestämde oss för att knalla vidare och titta på djuren istället med lite kurrande magar.

Häst

Skansen är mysigt och jag tycker det var roligt att besöka det igen. Milton tyckte det var spännande att se djuren men man slås ju lite av att det är väldigt synd om djuren på Zoo. Tidigare i våras besökte vi Järvzoo och det kan jag absolut rekommendera. Där får man inte känslan av att djuren är inspärrade i alldeles för små utrymmen utan kan röra sig lite mer fritt.

Tyvärr hade jag fortfarande känningar av mjölkstockningen under dagen och hade rätt ont och antagligen lite feber på det vilket gjorde att jag kände mig rätt slut. Men det var en trevlig dag och jag är så stolt över Milton som uppförde sig väldigt fint hela dagen.

[tags]Barn, Skansen, Zoo, Mjölkstockning[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Skansen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.