Bokcirkel – Brott

Brott - Karin Fossum

Brott (Karin Fossum)

Vi får följa Alvar Eides stillsamma liv som förändras när en ung kvinna kommer in i galleriet där han arbetar. Som den goda människa han är bjuder Alvar på en kopp kaffe till den frusna kvinnan som uppenbarligen är narkoman. Om han bara anat vad detta skulle leda till.
Detta var en väldigt annorlunda bok och det tog ett tag att komma in i den även om den känns väldigt enkel. När man väl kommit in i boken så går det fort att läsa och man blir verkligen upprörd över att Alvar är så tafatt. (En bokcirkel deltagare uttryckte det med att hon kastat boken i väggen då han irriterade henne så mycket).
Detta är dock en bok som ingen av oss skulle rekommendera. Det stör att författaren återkommande under bokens gång skriver hur hon träffar sin karaktär och för diskussioner med honom. Det känns bara som onödig utfyllnad.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.