Komplettera varandra

Milton till mig i badet: Mamma, du är rätt bra på att sjunga. Varpå jag frågar om pappa då? Nä, inte så bra men han kan ju rita, det kan inte du. Milton har alltid väldigt roligt åt mina teckningar och särskilt mina bilar som ser lite ’tokiga’ ut. Tur mannen är bättre på att rita och att vi kompletterar varandra. Alla kan inte vara bra på allt, men alla är bra på något.

Det är väldigt roligt att lyssna på Milton när han sjunger. Blinka lilla stjärna fortsätter tex med ’frallan lockar du min syn’. Något annat som Milton gör rätt friskt är att lägga till -n eller -en på ord. Exempelvis åker vi inte till IKEA utan IKEAN eller så åker vi till stanen, ska vara stan såklart. Han är duktig på att prata lilla killen. Bubblar ord som bara den och det är helt underbart att lyssna på hans funderingar.

Idag har jag lyssnat på en föreläsning med Thomas Fogdö. Han pratade mycket om att alla kan, men alla kanske inte vill och att förvandla motgång till medgång och medgång till framgång. Vi är rätt snabba på att säga att vi lär oss av våra misstag men vi borde kanske mer ofta än vad vi faktiskt gör lyfta fram vår framgång. Summera våra prestationer för de är ju oftast många fler än våra misstag.

Thomas hade även ett intressant inlägg om ’vinnarskalle’ som kanske mer korrekt borde heta vinnarvilja även om jag nog hellre skulle säga vinnarmentalitet. Men det handlar om att man ska välja tur istället för otur. Han tipsade om en bok av Richard Wiseman ”The Luck Factor” som jag tycker lät intressant. Den presenterar fyra faktorer för tur.

 1. Öka dina chanser
 2. Följ dina ingivelser
 3. Vänta dig att du ska ha tur
 4. Förvandla din otur till tur.

Eller som Ingemar Stenmark sa ”Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag”.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Komplettera varandra”

 1. barn är bara för härliga, de är så spontana och säger verkligen vad de tycker och tänker. 🙂
  har kikat in några gånger förut men har nog inte sagt hej vad jag kommer ihåg. 🙂 så hej! har lagt in en länk till dig hos mig, hoppas det var ok. jag kikar in igen. 🙂

 2. Ja, barn är så roliga att lyssna på. Jag brukar försöka skriva ner allt sånt där rart som min lillkille säger och just idag kom det en sån där rolig grej igen. Vi var aningen oense om något och jag drog till med klassikern, som kanske inte är så pedagogisk men något jag trodde skulle funka. Jag sa: ”tänk om tomten ser dej nu…” Vet du vad lillkillen svarade? ”Då tänker jag köpa solbrillor till honom så han inte kan se…”
  Jag kunde inte annat än le.

 3. Många bra saker att tänka på. Jag tror verkligen att om man tänker positivt så blir man gladare och mår bättre. Men det är inte alltid så lätt alla gånger.

 4. Han verkar klok, Thomas.

  Här hemma avslutar Simon det mesta med -et vilket låter väldigt lustigt ibland 😉

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.