Vit jul

Vilken underbart härlig julstämning det kommer bli med en vit jul. Tycker dock fortfarande att det känns overkligt att det är jul igen. Varje midsommar brukar jag lite nedslaget konstatera att det bara är 6 månader kvar till julen och så helt plötsligt pang poff så är det jul igen. Lyckligtvis kan man å andra sidan konstatera att om 6 månader är det midsommar igen.

Utsikt från dörren

Vi har verkligen fått mycket snö här hemma och mannen och sonen har idag byggt ett stort berg av snö på tomten så Milton ska kunna åka pulka. Han tycker det är lite läskigt i stora backar så då är det väldigt smidigt om han kan öva lite smått hemma på tomten.

Appropå tomten så har vi under hela hösten försökt förbereda Milton på att lämna sina nappar till Tomten. Nu är det snart dags och jag bävar lite grand för hur det kommer bli med sömnen i början. Som det är nu har han bara napp när han ska sova. Blir väl som en annan som suger på tungan (vilket jag ännu inte kunnat sluta med). Fler som suger på tungan eller hört om andra som gör det? Jag gör det väldigt omedvetet men har försökt att ”sluta” några gånger men eftersom jag inte tänker på att jag gör det så är det svårt. Dessutom är det ett sätt för mig att slappna av. Så, då var väl min stora hemlighet ute 😉

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Vit jul”

 1. God Jul önskar vi er o sänder en kram! Hoppas ni får en riktigt mysig morgondag.

  Trots att det ska bli mysigt med jul så kan jag inte låta bli att glädjas åt att det som du säger snart är midsommar igen:)

  Kram

 2. Suger på tungan.. inte illa 😉 Gör man inte det hela tiden, typ? 🙂 Och så måste jag kommentera Mille i förra inlägget.. än så länge är det bara mammas snippa som gäller, vänta bara en sisodär tretton år eller så 😉

  TACK så hemskt mycket för julkortet förresten! Verkligen jättejättejättefint!

 3. Vi får också en vit jul. Det var läääängesedan. Trevligt!

  Moa slutade med napp på sin 3-årsdag. Det gick hur smidigt som helst. Hon har inte ens frågat efter den. Inte en enda gång. Det går säkert bra för Milton också!

  Suger på tungan… ehhhh… hur sjutton gör man det? Jag sög på tummen när jag var liten. Eller liten och liten, jag var säkert 10 innan jag slutade. Även fast mamma gjorde otaliga försök att få mig att sluta. Lättare att ta bort en napp.

  Hörs vi inte innan, så god jul på er!

  Kram.

 4. Suger på tungan gör min dotter snudd på 6 månader gammal!! Jag hade inte hört om någon som gjort det tidigare, vad kul!
  /mickis

 5. Har heller aldrig hört någon som suger på tungan. Men varför inte. 🙂 Kan fortfarande komma ihåg känslan av trygghet när man hade napp när man skulle sova… Fast det var typ 30 år sen, jag lovar. 😛 Jag killar dock fortfarande på kuddhörnet när jag ska sova, det har jag gjort sen jag var liten. Så, där var min hemlighet. 😉

 6. Haha, suger på tungan?! Aldrig hört någon avslöja en sån hemlighet förr. Men om det får dig att slappna av, så why not?

 7. Oj vad vitt och fint!
  Jag tänkte också så, att det skulle bli svårt med sluta med napp men det var ingen skillnad. Han sov gott och frågade bara efter dem en gång, samma dag, och med en plirig blick som om han skojade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.