Tillverka tjej

Tack för alla kommentarer och att ni delar med er av era tankar kring detta med att vilja ha en dotter.

Jag har innan jag blev gravid med Lykke-Lie läst lite här och var om att ”tillverka tjejer” och en hel del av det stämmer nog om man ser till att vi fick en tjej. Så för de som önskar en tjej framöver kommer här lite tips. Men ta det med en nypa salt.

 • Ha sex sällan
 • Sex före ägglossning
 • Var inte för renlig där nere
 • Killen får gärna ha duschat varmt eller badat mycket bastu tiden innan

Sen läste jag på något ställe på nätet att högutbildade kvinnor över 30 hade en större tendens till att föda killar. En gynekolog gissade på att desto längre man väntar med att skaffa barn desto fortare vill man ha resultat och idag använder många sig av äl-stickor och dessa ska vara bra om man vill ha en pojke eftersom de ger resultat i samband med ägglossningen. Men som sagt, inget vetenskapligt över detta så halshugg mig inte.

Eftersom jag var rätt intresserad av detta med hur man tillverkar en tjej läste jag även en folder från SCB när jag var gravid med Lykke-Lie som handlar om ”Vilken kön barnet får”. I den foldern står bland annat att det är rätt ovanligt att få triss för de som nu har två av samma kön och vill satsa på ett tredje.

Made ;)

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

14 reaktioner på ”Tillverka tjej”

 1. ps, och vi vet inte När vi ska försöka för en 3a, ska träna först o gå ner i vikt…. 🙂 SEN när jag gjort detta så blir det en 3a.. så om 1-2år..:D

 2. ny här på din blogg!:)

  först och främst till jenn barnmorskan: varför får ni lära er ren&skär SKROCK på en seriös utbildning???
  SCB visar tydligt att det inte stämmer, det är mycket ovanligare med en triss! så pass att bara 14% får triss i pojkar och siffran är tom mindre för tjejer….

  och till dig bloggskrivaren!:)
  vi har 2 pojkar o min flickLÄNGTAN är galet stor!!!
  vi ska försöka få ett 3e barn för att jag vill ha en flicka….. och kommer att försöka med allt som går! o sedan bara hålla tummarna!!! (skulle kunna gå så långt som en PGD, men maken är inte alls med på dem noterna om vi säger så..!)
  (dvs knapra bisolvon och tranbärskapslar, undvika salt mat, ha sex max 5dgr före äl, o så ska jag äta rosenrot för att få regelbundna menscykler, så jag VET när vi ska och och inte ha sex..;)))

  Mvh Malin :))

  1. Välkommen till bloggen! Hoppas det går bra med att ”tillverka” en tjej framöver. Förstår din längtan. Ville själv så otroligt gärna ha en tjej och en kille och känner mig så lyckligt lottad att det blivit så.

 3. Nu har jag inget vetenskapligt att komma med, men på jobbet (en privat förskola) har vi mycket mer pojkar än flickor. Våra kunder, alltså barns föräldrar, är till större delen folk som verkar ha prioriterat arbetslivet väldigt högt och som därför hunnit bli lite äldre före första barnen. De allra flesta av våra barn är dessutom utan syskon.
  Alltså kan jag bara säga att det du skriver om högutbildade kvinnor över 30 stämmer väldigt bra överens med verkligheten hos oss.

 4. Kommer absolut att göra det man kan för att försöka få till en flicka om Leo nån gång ska få ett syskon. Visst vore det mest praktiskt med en pojke som kan ärva allting, men jag vill verkligen ha en av varje. 😉

 5. Jag är gravid nu i vecka 15 och har redan två stycken pojkar. Hoppas på flicka denna gång, det gjorde jag redan andra gången men då var jag så säker på pojke. Denna gång är jag inte lika säker men det känns som om det skulle vara en kille, jag är ju en pojkmamma. På min mans sida finns det nästan inga flickor alls, därför tror jag mer på killar. I frebruari får vi förhoppningsvis veta, jag vill ta reda
  på vad det blir när vi ska på ultraljud. Med de andra två visste vi inte vad det skulle bli. Kul att läsa att det är ovanligare med triss.

 6. det finns en liiiiten sanning i det, det handlar om vikten på spermierna. Dvs y kromosomen väger mindre än x kromosomen, därmed är ”pojkspermier” lättare än ”flickspermier” och således snabbare. Når därför också sitt mål snabbare. Vill man ha en flicka skall man därmed satsa på sex ett par dagar innan ägglossning, för flickspermierna når sitt mål senare men de lever ofta längre och är tåligare än pojkspermierna som dukar under fortare 😉

  *kram*
  /barnmorskan

  ps min erfarenhet och det vi fick lära oss på morskis är att det är vanligare att man får triss än att man får den tredje av andra könet. 75% chans sa man då i skolan.

 7. Intressant det där.Jag kan förstå det där med att tjejspermier är långsammare men tåligare och att man därför ska ha sex före ägglossningen men resten är jag lite tveksam till. 🙂

 8. Hihi visst är det spännande det där.
  Men även om jag har två killar så känner jag mig rätt så färdig nu.
  Njuter v de två underbara jag har.
  Kram LIna

 9. Jag upplever också att de i min vänskapskrets eller bland människor som på ett eller annat vis finns i min omgivning, ofta får t ex två tjejer och en kille. Eller tvärtom.

  Lustigt egentligen. 🙂

 10. Det där med triss, borde vara ren bullshit, i min släkt iaf. Jag har tre systrar och en bror. Som är fördelade 3 tjejer, 1 kille, 1 tjej.

  Jag tycker att det ska bli spännande att se vem det är som hickar i min mage! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.