Pusslande

Som jag skrev tidigare så arbetar jag och mannen tillsammans 160%. Det innebär en hel del pusslande för att få det att gå ihop och överlämningarna brukar bli hej/hej då och sedan kanske vi ses en stund på kvällen eller morgonen. Det skulle inte fungera utan hjälp från mormor och morfar så det är verkligen tacksamt att vi bor grannar med dem.

Det var egentligen inte planerat att vi skulle jobba såhär utan mannen skulle vara föräldraledig och jag jobba heltid men så när jag precis börjat jobba fick mannen erbjudande om annan tjänst och därefter kom nedläggningsbeskedet av Ericsson och då känns det viktigt att mannen kan jobba så mycket som möjligt. Samtidigt som han fann att föräldraledighet endast är överhoppningsbart inom A-kassan om man jobbar mindre än 50%.

Lykke-Lie snart 7 månader

Det jobbiga är att vårt samhälle är inte gjort för att båda vill börja jobba tidigare. Förskoleplats erbjuds tidigast från 1 års ålder. Det hade aldrig fungerat att båda jobbar så pass mycket om vi haft vanliga dagtidsjobb men iom att mannen har skiftjobb på Ericsson så fungerar det. Dessutom insåg jag i förra veckan att jag kan tidigast VAB:ba för Lykke-Lie när hon blivit åtta månader.

Det här pusslandet kommer dock bara att pågå under en begränsad tid. Till sommaren senast hoppas jag att det blir lite mer normalt.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Pusslande”

 1. Usch ja det där eviga pusslandet. Så skönt för er att ni har mormor och morfar nära. Vi har ingen och blir väldigt sårbara när et skiter sig….

  Har aldrig hört om regeln att man inte kan vabba innan 8 mån men man lär så länge man lever.

  Kram

 2. Pusslandet är inte så roligt alla gånger. Vi hade en liknande situation från att sonen var 6 månader. Jag heltid och mannen mellan 60-80%. Kan aldrig tacka svärmor nog för alla gånger hon ställde upp!

 3. Tänker bara att jag var inne i den snurren, och ångrar det nu när min dotter, som blev det enda barnet pga karriär, är 18 år.

  Ta vara på den lilla tiden.

  Kram

 4. Ja.. jag undrade faktiskt hur ni fick ihop det med 100+60 när Lykke-Lie är så liten än. Ni är verkligen helt fantastiskt duktiga som får det att gå ihop!!

 5. Usch ja, alla dessa regler. Skönt ändå att ni får ihop det och att det funkar… man får ta dag för dag!!! kram

 6. varför får du inte VABa innan 8 månader?? Innan det måste du väl få ut tillfällig fp iallfall om du behöver vara hemma? Det fick vi när olivia var nyfödd eftersom hon var för liten för att vi skulle få ta ut VAB..

  det är en djungel det där!!!

  kramis

 7. Ja, varför ska reglerna göra det enkelt för människorna. FK ger mig ryyyysningar….

  Fina tjejen, storebror upp i dagen!
  Kram!

 8. Jo, tack.. pusslande vet jag precis hur det går till. Vi jobbar 170 %, och då jobbar P borta några dagar i veckan…. Så, tack för underbara mor-far-föräldrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.