Sjukhusbesök

Lykke-Lie har varit dålig sedan i torsdags med hosta och svårt att andas. Men eftersom hon är så glad ändå har jag tänkt att det är en vanlig förkylning som snart går över. När vi var på söndagsmiddag hos mina föräldrar väckte min mamma tanken på lunginflammation. Jag ringde således sjukvårdsrådgivningen och fick prata med en mycket trevlig sjuksköterska som kontaktade barnläkarjouren på sjukhuset och därefter ringde tillbaka och meddelade att vi kunde åka upp dit med Lykke-Lie.

När vi kom upp på sjukhuset visste de att vi skulle komma och en sjuksköterska lotsade oss till ett undersökningsrum. Lykke-Lie fick namnet Lucky-Lee merci av sjuksköterskan. Jag tog tempen på henne och hon hade 38,4. Sköterskan kollade igenom Lykke-Lie och hon vägdes (9020 g). Hon har ätit lite dåligt de senaste dagarna så det är ju tur att hon har en del att ta av!

Efter en stund kom läkaren och lyssnade på lungor, hjärta och andningen. Lykke-Lie fick därefter andas i en mask under en minut och återupprepa detta efter cirka 20 minuter. De konstaterade att Lykke-Lie skulle kunna spela in en film på hur man ska använda masken för hon fattade direkt och tyckte det var så kul. Läkaren lyssnade därefter återigen men tyckte inte att andningen var så pass mycket bättre utan Lykke-Lie fick även ta kortison och andas i masken ytterligare två gånger. Fick därefter utskrivet en medicin som ska vara luftrörsvidgande. Känns jätteskönt att ha det hemma då det annars inte finns någon direkt hostmedicin för barn under 1 år.

Natten var betydligt mycket bättre nu och medicinen hjälpte när hon väl fick en hostattack. Fick även ett bra tips på hur man kan ge medicin till barn under två år och det är att när man sprutar in medicinen i munnen så ska man blåsa dem i ansiktet för då sväljer de automatiskt.

Skulle Lykke-Lie får liknande problem igen vid två tillfällen så kan det vara förkylningsastma, jag hoppas verkligen att det bara var något tillfälligt.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

14 reaktioner på ”Sjukhusbesök”

 1. Usch vad obehagligt men skönt ändå att ni fick med er hjälpmedel hem som underlättar. Hoppas bara att läkaren kan hjälpa Lucas på tisdag när vi ska dit för hans hosta….

  Kram

 2. Stackars liten… Vi hade en sån vända när Molly var ett halvår och då trodde läkarna eventuellt att det var RS. Vi fick med oss Mollipect hem mot hostan och då gick det över fort. Hon får fortfarande alltid hemsk hosta när hon blir förkyld och det är så jobbigt att lyssna på.

  Hoppas Lykke-Lie mår bättre nu när det gått ett par dagar.

 3. En sådan runda har vi också varit med om. Moa togvägrade dock att andas i den där masken och vi fick hålla fast henne hårt… usch… det var inge kul!

  Duktig tös ni har!

 4. Stackars lilla gumman! Skönt att hon är bättre nu.
  Kanske lillan kan komma och visa Alex hur man gör med masken? Han har förkylningsastma och HATAR den där masken… Svårt att ge honom.
  KRAM

 5. Stackars liten! Hoppas att hon slipper fler sjukhusbesök framöver och att det här var något tillfälligt.

 6. Vad tråkigt men vad skönt att det gick så bra. Lina hade förkylningsastma ganska långt upp i åldern.

  Stor kram till dig och familjen.

 7. Vad skönt att natten var bättre och att det verkar hjälpa med medicinen! Håller tummarna för att hon bli bra snart! Håller tummarna för att det bara är tillfälligt!

  Tack för tipset med medicinen, bra att veta även när man ger flytande Alvedon ju 🙂

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.