Ensam

När jag föddes fick jag namnet Anna, fint och vanligt… Tyckte det var lite trist att så många hette likadant så 1997 ändrade jag stavningen på namnet och lade till ett högfärds-H som någon snillrik man uttryckte det. När jag ändrade stavningen på mitt namn var det 36 stycken som stavade Annah med just h på slutet. Idag har 62 stycken namnet som tilltalsnamn mot 112 927 som stavar på det gamla hederliga sättet. Jag har alltid önskat lite mer ovanliga namn till mina barn utan att för den sakens skull ge dem namn som de skulle skämmas för eller liknande.

Idag såg jag att namnstatistiken för 2009 äntligen kommit ut hos scb och kunde därmed få fram att Lykke-Lie är ensam i Sverige om sitt namn.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Ensam”

  1. Resonerade likadant. Peo var unik med sitt namn. Nu är det fler, tror jag. Igår fick jag höra talas om en tjej som var döpt till Tiger. En tjej. Ovanligt.

  2. Ja, inte helt lätt det där med namn och visst vill man att ens älsklingar ska stå ut lite, vara lite unika men jag tor gränsen är hårfin innan man övergår till något som är lite ”för” unikt 😀

  3. Jag är också uppväxt med ett väldigt vanligt namn så jag ser gärna att mina barn har lite ovanligare namn, men inte konstiga eller extrema.

  4. Ja men det var ju lite ovanligt då! Jag vet dock någon som heter Lyckeli. Jag tycker det är ett fint namn oavsett stavning. Fast hon åker nog på att stava det emellanåt sen 😉 Jag kände inga Kevin och hade ingen koll på namnstatistik inför valet, men det är nog rätt vanligt på barn idag. Jag vet dock fortfarande ingen mer.

  5. Det är svårt med namn, så många aspekter att ta i beaktning. Men framför allt ska det ju vara namn som träffar ens hjärta och som man känner är helt rätt. Milton och Lykke-Lie passar så bra i sina namn. Fina namn på fina barn!
    Anna(h) kanske inte är helt unikt, men DU är unik ändå.
    Kramar!

  6. Oj, vad häftigt att hon är ensam om att heta Lykke-Lie! Det är verkligen ett fint namn. När vi bestämde oss för ”Leo” hade jag knappt hört namnet förut men det är ju ändå rätt vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.