Nytt

50/1,4
Idag fick jag hem ett objektiv av typen Pentax 50/1,4. Först var jag lite tveksam till att behålla det då jag efter jag beställt det läst om brännviddsförlängning vilket innebär att min kamera med ett 50 mm objektiv skulle blir som ett 70 mm objektiv ungefär. Dock är detta objektiv betydligt mer ljuskänsligt och verkligen något jag saknat så jag gillade det på stört när jag provat det med några bilder. Och dessutom blev jag glad över att det jag tycker varit problem med mitt andra objektiv (skärpan) kändes betydligt mycket bättre i denna. Då kanske det inte är jag som varit totalt kass på att fota med bra skärpa ändå.

Var tvungen att provfota lite inomhus. Vanligtvis brukar jag få höja ISO till runt 400 men nu gick det alldeles utmärkt att ha på 100. Nu kanske jag kan ta lite mer hemmabilder så ni får en liten inblick i vårt lilla krypin.

Tomaten i bilden har legat där cirka en månad utan att bli dålig. Tänkte se hur länge till den kan ligga där. Tomter tycker jag annars brukar bli dåliga rätt snabbt. Mannen tror att det är för att den inte kommer i kontakt med något annat som den håller sig. Jag undrar vad den är besprutad med.

MilleEn bild på Milton med nya objektivet.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Nytt”

  1. Jag har en Pentax K10. Skulle dock inte ha något emot att uppgradera den till senaste modellen.

 1. Vad är det för ett nytt objektiv du köpt?

  Hamnade på din blogg genom Tjejblog och det första jag tänkte på efter att ha kollat första sidan var de snygga och skarpa bilderna! Fint fint! 🙂

  Ha en trevlig kväll! 🙂

 2. KUL med ny glugg! Och en ljusstark sådan är ju ännu roligare. Finfina bilder! Min 50mm blir 80mm med min 550D men jag är nöjd.

  Det ska bli roligt att få se lite mer interiörbilder från ert hus!

  Undrar förresten också vad tomaten är sprutad med för nåt… hua!

 3. Ja man kan ju verkligen undra vad den är besprutad med!? Ska bli spännande att följa tomatens öde via dig.. 😉

  Skön bild på Milton i fin mössa! Verkar vara ett sjysst objektiv!

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.