Barnböcker

Kikade in på Adlibris nu ikväll och såg att de har en ny sida för barnböcker. Den var verkligen super. Lätt att leta efter böcker, tips från barn i olika åldrar samt en bibliotekarie som ger tips på barnböcker.

Varje kväll så läser vi en berättelse för Milton och Lykke-Lie. Dock skulle jag vilja ha tips på bra böcker att läsa på kvällen. Inte för långa (eftersom jag blir så trött när jag läser). Vi har nog nästan alla Alfons böcker, vilka mamma och pappa sparat sedan jag var liten, dessvärre gillar Milton inte riktigt dessa böcker (jag älskar dock fortfarande att läsa om Alfons och hans pappa). Har två Gittan böcker men dessa måste jag ärligt säga att jag tycker är lite konstiga, sen irriterar jag mig på att hon skriver säjer istället för säger.

Tycker det finns många barnböcker nuförtiden som är riktigt dåliga. Så, har ni några tips på riktiga pärlor att läsa för barnen tar jag tacksamt emot dem.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Barnböcker”

 1. Min dotter började tidigt tycka om Pettson och Findus böckerna. Lite långa men man kan bestämma hur många sidor man läser. Underbara texter occh bilder där man alltid hittar något nytt.
  Busiga Bebben har också varit pop.

  1. Jag kanske måste släppa kravet att läsa ut böckerna vid varje läggning utan skaffa ett bokmärke och förklara för sonen att vi fortsätter sagan dagen efter. Tack för tips!

 2. Jag gillar Stina Wirsén-böckerna, ”Vem är arg?” osv. men de kanske är lite för basic för Milton nu. mamma mu är en hit här hemma också. Goboken har bra böcker även om det är dyrare, Stella gillar alla deras böcker.
  Kolla http://www.barnboksbloggen.se/ för tips kanske?

  1. Tack för alla tips! Även om Milton kanske är lite urväxt för Stina W så har vi ju en till framöver som ska bokdrillas 😉

 3. Vi gillar Lennart Hellsings ABC och Sjörövarboken och så Pettsonböckerna och Mamma Mu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.