Semester

Min kära mor bjöd med hela familjen på en resa till Turkiet för att umgås och fira min far som fyllde 75 år, så den 16 juni flög vi ner till Side. När vi landat och klev ut från flygplatsen slog verkligen värmen mot oss. Jag satt i linne och jeans på transferbussen och kände hur svetten rann nerför kroppen. Väl på hotellet, Sunwing Resort packade vi snabbt upp och svidade om till badkläder. Fick veta att samma dag vi kom ner till Side hade värmen kommit rejält. 44 grader varmt hade vi första dagen och andra dagen sjönk det till lite mer humana 40 grader. 😉 Därefter har temperaturen legat på 30-35 grader och sol hela veckan. Verkligen kalasväder!

Första dagen passade jag på att ta ett turkiskt bad. En tvagning av kroppen så solbrännan blir finare och bättre. Huden blir alldeles len efteråt så det tycker jag är ett måste om man åker till Turkiet. Prova Hamam!

Vi bodde på Sunwing Resort med Vings så kallade inclusive vilket innebar frukost alla dagar, lunch och middag fem dagar. Vi är väldigt nöjda med maten. Den var god och varierande och det bästa av allt var nog att det alltid fanns efterrätt.

Vi firade även 4 årig bröllopsdag under resan och mannen förkunnade att han bjöd på maten den dagen (som var gratis). Dagen efter vår bröllopsdag firade vi min far som fyllde 75 år.

Något som överraskade mig var allt som fanns för barnen. Ving har verkligen satsat på barnen och Milton deltog bland annat i ett prinsäventyr där de skulle leta efter prinsens krona. De hade även vattengympa för barnen som Milton var med på några gånger. Vings ”figurer” heter Lollo och Bernie och har till och med en egen sång med dans. På kvällarna var det minidisco och uppträdande av lite äldre barn.

Denna resa har jag verkligen känt att jag haft semester. Bara varit, tagit det lugnt och njutit av värmen. Underbart!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Semester”

 1. *S* Så klart att du uppskattade att de hade efterrätt!! Glömmer aldrig din kommentar i USA ”Det bästa med automat är att man kan äta (kan det ha varit äta kakor eller äta överhuvudtaget?) och köra samtidigt!”
  Skönt att höra att ni hade en så lyckad semester! Och grattis till fyra år! Kram Caroline

 2. Fina bilder på lilltjejen 🙂
  Härligt att semestern var lugn och avkopplande, och skönt att ni inte hade över 40-graders värme hela tiden!!

  1. Nä 40 graders värme hela tiden hade nog varit lite i värsta laget. Fläktade skönt under hela veckan i alla fall!

 3. Sunwing Resort är kanon när man reser med barn
  När vi var i Grekland i maj åkte vi till ett ”vanligt” hotell och C frågade efter Lollo & Bernie varje dag.
  Nästa gång blir det nog ett Sunwing Resort igen

  1. Verkligen en hit för barnen! Jag tycker det var toppen, mannen önskar dock mer äventyr och upplevelse… själv är jag väldigt nöjd med sol och värme =)

 4. Fy va härligt det låter och ser ut att va på bilderna. Funderade ett tag vart du tagit vägen då det var länge sen senaset uppdateringen:)
  Nu hoppas vi på en lika fin svensksommar.
  Trevlig midsommar! Kram

  1. Ja, har varit underbart att komma iväg till värmen en sväng. Ja, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. Ville inte skriva för mycket på bloggen att vi skulle resa bort, man vet ju aldrig med tjuvar och annat bös.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.