Utmaning

Räknade lite snabbt på hur mycket pengar vi lagt ut i mataffärer under oktober månad och kom fram till att det låg strax över 5000 kr. Kan dock vara lite kläder i den summan också men på tok för mycket tycker jag. Därför har jag denna månad bestämt mig för att utmana mig själv och verkligen planera veckans mat och vad som ska inhandlas och se om det blir billigare.

Förra helgen bakade jag bullar. Gott och billigt att göra själv.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

17 reaktioner på ”Utmaning”

 1. Vi handlar också för ca 5000 i månaden, när båda jobbar. Nu när jag är föräldraledig och hinner planera maten bättre så kommer vi undan ett par tusen billigare. Det blir stor skillnad när man ägnar lite tid åt en matlista och inventering i skåpen! Lycka till!

  1. Ja, nu är det halvtid och ja, det märks skillnad och sen är det ju mycket roligare att laga mat när man vet vad man ska göra =) Win-Win

 2. Usch ja, jag tycker inte vi gör något annat än att handla. Jag tycker jag försöker att tänka, men det är så otroligt mycket pengar vi lägger på mat!
  Ska ta mig en ny funderare på vad vi kan spara in på, tack för påminnelsen 🙂
  Kram!

 3. Vi försöker storhandla varje vecka, de veckor som inte gör det går det åt mycket mer pengar på maten.
  Jag försöker att kolla vad som redan finns hemma när jag gör matlistan.

 4. Jag är lite manisk vad gäller matlistor och handling. Tycker om att ha koll på pengarna. Har också märkt att det verkligen blir billigare och smidigare att planera inköpen. Ska bli intressant och se hur stor skillnad det blir för er!

 5. Usch ja tycker att vi spenderar alldeles för mycket pengar på mat och tänker ofta att jag ska göra en matlista men sen blir det inte så mycket mer av det. Fast nu blev jag lite inspirerad till att ta tag i det….

  Kram

  1. Inför nästa vecka har jag nu gått igenom vad vi redan har hemma och kommit fram till att till tre av veckans fem måltider hade vi allt hemma 🙂 Helgens mat planerar jag lite för sig.

  1. Ja, den känns bra på många sätt. Dels om vi kan spara pengar, dels om det blir så att vi slänger mindre mat.

 6. Vi pratade precis om det här faktiskt. Vi har sjukt dålig koll på våra pengar och matkontot ska vi inte prata om.

  Jag vågar knappt säga det men vi har inte storhandlat på mer än 2 år. Tänk med pengar man spara om man gör det.

  Men nu blir det skärpning. Storhandla, storkok och eget bröd. (ehh… ja.. något det kanske…) 😉

  Tack för påminnelsen!

 7. *harkel*…jag tror inte jag vågar erkänna hur mycket vi har på vårat matkonto varje månad.
  6500:- sätter vi in där och det går till det som inhandlas på ica.
  D.v.s. mat och blöjor…kanske någon blomma…ibland lite godis/chips/dricka…
  Då är vi två vuxa och en 4-åring och en 2-åring.
  Galet mycket och jag vet att vi skulle spara massor med pengar på att göra matlista och planera det hela lite mera.
  Det är dom små handlingarna som blir dyra i längden…

  Ha en trevlig helg!
  Kram//Mariah

  1. Oj, jag som tyckte vi hade handlat för så mycket. Men, ja det går nog att spara mycket bara man planerar lite. Känns så dumt att slänga en massa mat som blir gammal också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.