Lilla julafton

Alltid innan jul brukar vi fira lilla julafton med våra kära grannar och mina föräldrar. Igår var det dags för lilla julafton och för första gången så var vi hos oss. Eftersom jag tycker att det i dessa dagar kommer bli så mycket julmat ändå så bjöd jag på texmex och det blev riktigt gott. Gjorde bland annat denna guacamolen som jag första gången smakade hos Åse. Kan tipsa om att den är mycket god!

I alla fall så spelade vi paketleken igår och det är verkligen något som är uppskattat och roligt. Om det är någon som inte känner till denna lek så spelar vi som följer.Varje person har med sig två inslagna paket (för ca 50 kr). Man samlar alla paket i mitten och därefter börjar man slå en tärning i tur och ordning. Får man en ETTA eller SEXA får man välja ett paket. När alla paket har blivit tagna (kan vara så att någon eller några sitter utan paket) så sätter man på en timer i 15-30 minuter. Kan vara extra roligt om bara en vet hur lång tid det är. Sen börjar man slå tärningen igen och får man en ETTA eller SEXA får man välja paket från någon annan. Kan bli så att några paket blir lite mer populära än andra. När timern ljuder så är leken slut och de paket man har då får man öppna.

Mina små tomtar på lucia

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Lilla julafton”

  1. jag tycker de med är svårt o hitta kläder som framhäver brösten. den som framhäver brösten mest är den toppen jag har på min peofilbild på POF, den röda leopardtoppen. Sådant man knäpper framtill gör ofta så man får en klyfta. den har ju en dragkedja framtill o då trycker den in brösten från sidorna 🙂

  2. Vilka fina tomtenissar!!!! Vi kör oxå paketleken på julafton. För dom vuxna när barnen somnat. Superkul. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.