Vad väger våra sopor?

Under två veckor har jag nu vägt alla sopor som blivit i vårt hushåll. I slutet av året som vi ingår i hållbara familjer kommer vi väga alla sopor igen och se om det skett någon förändring. Kan nämna att vi slängt 8,3 kg till komposten och 12,6 kg hushållssopor. Jag tror nog att vi kan bli bättre för ibland är det faktiskt ren lathet som gör att jag inte orkar sopsortera allt.

Jag har i alla fall lärt mig att exempelvis kaviartuben sorteras som metall med plastlocket på! Detta för att det är vanliga människor som i sin tur sorterar våra sopor och det luktar mindre trevligt om locket saknas.

Förresten så har vi vår alldeles egna återvinningsstation på altanen. Jo, det är sant. Se själv!

Tyvärr är vi lite dåliga på att komma iväg till återvinningen med allt vi återvinner men vi brukar ta tag i det där några gånger om året. Kanske att det blir lite lättare nu när vi snart ska börja med återvinning i soprummet som finns lite närmare än den allmänna återvinningen (som för det mesta alltid är full).

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Vad väger våra sopor?”

 1. Det jobbiga är att det blir en massa påsar och kärl i tvättstugan innan de ska iväg till återvinningen
  Skulle vilja ha ett bättre system i köket sedan när vi gör om köket

 2. Det jobbiga med att sortera sopporna är att de hamnar i tvättstugan i en massa olika kärl innan de ska iväg.
  Skulle vilja ha något bättre system i köket sedan när vi gör om

 3. Hur är det i er kommun ”normalt” får ni slänga obegränsat med sopor ”gratis” eller hur fungerar det? I min kommun så vägs alla sopor alltid och man får betala för varje kilo (eller om det tom är gram) man slänger. Det tycker jag är toppen, för då hoppas och tror jag att fler tänker efter.

  Vi är noga med återvinning och försöker verkligen tänka oss för. Det enda negativa är att tvättstugan blir full 😉 Det vi nu måste bli bättre på är att ta med en kasse eller två när man ändå ska iväg så det aldrig svämmar över.

  Jag skulle önska att min kommun hade sådana där bruna tunnor för kompost som jag sett. Har ni det eller har ni en egen kompost? Vi har idag bara kompost för trädgården och jag skulle vilja kompostera mer.

  Heja dig och vad roligt att du skriver om det här!

  Kram!

  1. Jag antar att det är skillnad på om man bor i bostadsrätt eller egen villa. Vi bor ju i bostadsrätt och har ett soprum där vi slänger hushållssopor och kompost. Resten får vi gå lite längre med (därav att det samlas på hög hemma, kommer aldrig iväg). Men i januari ska vi få sortering i vårt eget soprum så jag hoppas det blir lite bättre då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.