Hur man får fler läsare

Jag tycker det är väldigt intressant med undersökningar och statistik. Jag har bland annat läst att beroende på hur man formulerar sin rubrik så kan man få fler eller färre läsare. Att jag funderar på detta är för jag blir så förvånad ibland när jag läser artiklar som denna om populära bloggar och jag själv går in och kollar bloggen och tycker den är supertrist. Men detta beror väl på att jag tycker många inredningsbloggar är så opersonliga. Då gillar jag mer när man visar bilder från sitt egna hem än att sno bilder från när och fjärran över nätet. Sedan har jag en känsla av att folk inte riktigt har koll på detta med att använda bilder. Om jag använder bilder från något företag eller annan sida skriver jag alltid och frågar om lov först.

Så, för att detta inlägg ska bli lite mer personligt ska jag visa en bild på vår fina adventsljusstake som jag först glömt att jag införskaffat när jag satt på nätet och letade efter en precis likadan.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Hur man får fler läsare”

 1. Jag håller med dig Annah om att personligare inredningsbloggar är mer intressanta än de opersonliga. Jag gillar iofs att läsa personliga bloggar med åsikter och reflektioner även om det inte är om inredning också. Däremot strävar inte jag efter att öka antalet läsare utan behåller gärna min lilla skara just liten.

  Kram och god fortsättning!

 2. Hej, vad tråkigt att du tyckte min blogg var supertrist. Men alla kan ju inte gilla allt!

  Däremot så tror jag vi har lite olika förväntningar på bloggar. Själv är jag inte så värst intresserad av att läsa om folks vardag och tycker att personliga ”dagboksbloggar” är det tråkigaste som finns. Och min blogg är inte menad att vara mer personlig än en inredningstidning. Men det är klart, tycker man inredningsmagasin är tråkiga, då gillar man nog inte min blogg heller.

  Och så håller jag med Dagama om att det är trist att se samma bilder i flera bloggar. Men jag försöker verkligen att inte posta sådant som andra redan bloggat om, och tycker ni att ni känner igen många bilder hos mig är det bara för att folk ”lånar dem” från min blogg.

  1. Nä, tack o lov är ju smaken som baken. 😉 Surfade vidare från din blogg till andra inredningsbloggar och som du skriver hittade jag samma bilder på flera ställen och då blir det ju lite tråkigt till skillnad från om man använder egna bilder. Sen har det nog mycket att göra med att jag tycker perfekt = tråkigt. Jag vill se mer levande hem, mer personlighet. Roligt att du kom förbi och lämnade din synpunkt!

 3. Håller med om inredningsbloggar, ofta ser man samma bilder i olika bloggar också. Tycker även att det är nästan likadana bilder från det egna hemmet också.

  Bloggar som bara innehåller text är rätt tråkiga att följa, jag vill se lite bilder i inläggen.
  Det är också tråkigt att läsa inlägg som man verkligen kan se är tidsinställda.

 4. Nä jag håller med dig. Jag börjar följa en del inredningsbloggar för att de fotar från sitt eget hem med tips osv. men sen så kommer alltid de där inläggen med massa pressbilder. As if I care liksom.
  Då kan det lika gärna vara. Skulle aldrig kunna ha en inredningsblogg för jag orkar inte rota reda på alla ”fina” pressbilder eller fota hemmet haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.