Inspiration till middagar

Inspirerad av Lisa så har jag nu också författat en middagslista för veckan.

Eftersom många rätter är återkommande under veckorna så räcker det med ett visst antal veckomatsedlar som man kan variera mellan. Har du någon favoritmat som du gör återkommande?

Kan ju förtydliga min lilla lista för intresserade.

Måndag: Fiskgratäng samt ärtor
Tisdag: Cornflakeskyckling med ugnspotatis samt beasås
Onsdag: Ugnsbakad falukorv med pasta
Torsdag: Citronbiffar med potatismos
Fredag: Ugnspannkaka
Lördag: Pestolax med pressad potatis och melonsallad
Söndag: Chicken a la king

Sen kan ni väl bortse från att jag inte kan stava till ugn 😉

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Inspiration till middagar”

 1. Tack för att du delar med dig. Alltid får man lite tips! Pestolax lät gott!!

  En enkel favorit jag gör då och då är kotletter som man bryner, lägger i en form, på med grädde & crème fraiche (lätta eller feta varianter) + soja och pepparmix. In i ugnen tills de är klara och servera med ris & sallad.

  På helgen gör jag ofta grillad kyckling i bitar som man rör ihop med 1 burk crème fraiche, 1 påse tacokrydda (fast jag kryddar oftast själv), ett gäng halverade cocktailtomater, en burk salsa och ev riven ost. In i ugnen tills det bubblar och servera med nachochips och sallad.

  1. Pestolax är typ hur lätt som helst. Jag brukar lägga laxfileér i en form, bre på lite pesto (färdigköpt från ica) och in i ugnen ca 15-20 minuter. Till det pressad potatis. Med potatispress behöver man inte ens skala potatisen!

   Ooo, grillad kyckling med tacokrydda lät gott!

 2. Återkommande favoriter är kyckingfilé i ugn. Ibland med bacon runt, ibland utan. Chili con carne på riktigt kött och utan bönor. Pulled pork. Kycklinggrytor i oika durer och moller. Gulaschsoppa. Igår gjorde jag en enkel kyckinpaj med mycket curry (chornicons, majs och syltlök) som blev himla god och säkert får flytta in bland favoriterna.

  För några år sedan hade jag fem-sex veckomatsedlar som jag varvade mellan. Det låter trist men faktiskt så blev det ju mer varierat än om man i hungerns hetta ska komma på vad man ska laga. Borde kanske ta tag i det nu inför jobbstarten…

  Ett spartips, för dem som gillar sånt, är att ha ett par goda rätter på sånt kött som det brukar kunna vara extrapris på och så göra storkok. Nu vet jag att alla inte gillar att äta mat som varit fryst men för mig/oss är det inte några problem alls. Ex: Skinkstek blir pulled pork eller Edvingryta. Fransyska blir chili con carne eller rostbiff. Osv.

  Kram fina A!

  1. Tack för lite tips. Tror några veckomatsedlar är en smart idé, är ju oftast samma saker man gör ändå. Kan ju försöka föra in något nytt ibland och uppdatera dem några gånger per år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.