En ny veckas matplanering

Jag tycker vi slänger mycket mindre mat nu när jag planerar mer vad vi ska äta. Försöker planera utifrån vad vi har hemma. Jag vill även ha en så varierad matvecka som möjligt då jag annars tröttnar fort på att äta samma mat dag ut och dag in. Pannkakor och ugnspannkaka är något som dock brukar bli minst en gång per vecka, helt enkelt för att det är lätt att göra och då barnen älskar det.

Mannen uttryckte häromdagen att han vill äta mer vegetariskt så då tänkte jag att minst en maträtt i veckan ska vara utan kött av något slag. Om det blir fler är det väl bara plus på det.

Måndag: Blodpudding med rivna morötter
Tisdag: Spagetti carbonare
Onsdag: Korvstroganoff
Torsdag: Pannkakor
Fredag: Blomkålssoppa med morötter
Lördag: Kycklingklubbor med klyftpotatis
Söndag: Vegetarisk lasagne med spenat och fetaost

Flera av rätterna denna veckan kommer jag göra utifrån recept från boken Matglada barn.

Hos Lisa kan du också få tips på veckomatsedel.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”En ny veckas matplanering”

 1. Jag är såååå imponerad över ert matplanerande!

  Jag hade också velat göra så, men får liksom inte tummen ur. Vi har ca 40 meter över till ICA (ligger en liten ICA ”Nära”-butik mitt över där vi bor) där vi handlar dagligen. Vi känner efter vad vi är sugna på och så går vi över och köper det. Ja veeet att vi säkerligen hade sparat massor på att planera lite bättre, och köra bort till MAXI i stället och handla. Men ändå orkar jag inte ta mig dit… Det är ju SÅÅÅ bekvämt att bara smita inom på ICA och handla. Tar liksom 5 minuter och så har man handlat.

  Så latmasken inom mig fortsätter nog att handla på ICA och planera för en dag i taget….

  Eller?

  Hmm.. ska ha er i åtanke och överväga att planera liiiite mer…

  Kram.

 2. Måste bara säga, vad gulligt att det står ”hjärta dig” när man ska kommentera. Tummen upp för det! 🙂

 3. Åh vad bra att du också bloggar veckomatsedlar!! Ska absolut sno ett par av dina rätter till nästa vecka. Vegetarisk lasagne – mums!! Och carbonara är ju grymt, har ett kanonrecept hos mig om du letar.. 😉

  Har inte läst en enda blogg på en hel vecka, har typ 800 olästa inlägg på bloglovin’ och känner en viss stress.. 🙂 Så du vet varför jag inte kommenterat på ett tag! Men nu ska jag läsa ikapp, lär väl ta ett par kvällar.. 🙂

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.