Lite annorlunda matvecka

Ibland är det skönt att bara ta fram något ur frysen och värma på istället för att ställa sig och laga mat från ruta ett. Så idag blev det rester från en tidigare vecka vilket gick snabbt och smidigt. Imorgon är det dags för en ny träff med hållbara familjer och jag ska då laga mat tillsammans med en kock. Vad det blir för mat som vi ska tillaga vet jag inte än, men jag återkommer på onsdag antar jag. I samband med middagen kommer vi ha möjlighet att byta saker med andra familjer. Det jag inte behöver kanske någon annan vill ha och vill ingen annan ha det så kommer det skänkas vidare till bistånd. Något viktigt att tänka på i detta konsumtionssamhälle.

Middagarna denna vecka sponsras främst av boken ”Kom in och ät” samt en LCHF bok.

Onsdag: Flygande jacob (LCHF)
Torsdag: Lax i paket med grönsaker samt kokt potatis till
Fredag: Ugnspannkaka
Lördag: Renskav med hasselbackspotatis (Om jag får tag på renskav)
Söndag: Fisk med hackat ägg och vitsås

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Lite annorlunda matvecka”

  1. Det är verkligen bra med matlistor, hur gör du fisken? Jag är så usel på laga fisk. Är det inte äggsås? Utan vit sås med ägg till? Kan du inte maila mig recept. Tack! Kram

  2. Är det här projektet med hållbara familjer något genom kommun eller vad har ni hittat det? Jag tycker att det låter spännande och jag har själv börjat tänka lite mera på hur vi lever genom dina tänkvärda inlägg om det här på bloggen 🙂
    Matlista har vi infört och jag ser fram emot att lägga överblivna pengar från vårat matkonto på kommande semester istället!
    Planering och lite roligt att utmana sig själv.
    Att dessutom prova nya recept är spännande, det är vi mkt dåliga på ”i vanliga fall”.
    Hamnade hos Sara på Hair city innan det var färdigt med min klippning i Gävle förresten, blev riktigt nöjd! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.