Nu ska vi räkna

Nu när jag tagit kontroll både här och där i livet så är det dags att ta tag kontroll över ekonomin också. Nu när vi båda har jobb och inkomst och en önskan att renovera lite här hemma så var det dags att räkna lite hur vi ligger till och vilken möjlighet vi har till sparande för att veta hur lång tid det kommer ta att spara ihop innan vi kan gå vidare och göra iordning köket.

Jag använder alltid miniräknare när jag räknar så mannen hade lite roligt när jag slog in 16000 minus 8000. Bara för att vara på den säkra sidan!
Nu har jag i alla fall gjort en budget för månaden och det känns verkligen skönt och motiverande att ha koll. Det är så mycket lättare att avstå saker då också. Jag känner inget behov att att handla. Visst kan jag kolla runt på internet efter saker men jag känner inget behov av att jag måste köpa för jag vet att för varje sak jag skulle köpa så dröjer det än längre innan vi kan göra iordning vårt kök. Hur gör ni? Sparar ni gemensamt, har ni något sparande och gör ni en budget varje månad?

Själv laddade jag ner en kassabok gjord i excel och modifierade den lite för att passa mina behov. Det finns även en hel del sidor där man kan sköta sin ekonomi och göra en budget. Bara att söka på google.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Nu ska vi räkna”

  1. Det är så roligt att läsa din blogg, vi verkar fundera och fokusera på liknande saker. Jag har stenkoll på ekonomin, känns extra viktigt när man är föräldraledig och har färre slantar att röra sig med. Vi har i flera år fört in månadens utgifter, så nu kan jag titta tillbaka och se att det i januari är få räkningar att betala men att det behövs extra i februari för då ska flera försäkringar betalas osv.

  2. Jag har funderat på om jag skulle lämna visakortet hemma lite oftare, det är ofta tillgången till det som möjliggör impulsköp.

    Vi har ett gemensamt konto för huset, räkningarna och bilen. Där blir nog alltid lite över. Men allt som blir över när vi betalat in till det gemensamma har vi på våra egna konton och förfogar över som vi vill.

    Göra om kök blir nog fint, en av de där sakerna som ökar trivseln mycket tycker jag, ett kök man gillar (därmed inte sagt att det måste vara nytt). Vi har bytt bänkskiva och diskho förra året, det var de största felen med vårt kök. Och i ett annat ärende fick vi byta golvet där också, vi hade en vattenläcka just när vi flyttat in. Nu vill vi fixa lite med fasad och fönster samt en korridor vi har med garderober som inte går att stänga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.