Pannkaka hela veckan lång

Om Milton får bestämma så ska vi äta pannkaka hela veckan lång… och någon korv då och då. Det är hans favoritmat och serverar jag inte hans favoritmat så får han jordens utbrott. Den mesta maten jag lagar tycker han är äcklig, bara genom att titta på den. Jag vet inte hur vi ska få bukt på detta problem. Han kan ju inte äta pannkaka hela veckan lång resten av livet. Idag gjorde jag i alla fall pannkaka eftersom det jag planerat att göra tydligen redan serverats på dagis. Men maten på dagis äter han i alla fall. Jag gjorde en specialpannkaka med lite morötter, grahamsmjöl och mineralvatten. Kändes lite ”nyttigare” i alla fall.

Vart tog denna matglada lilla kille vägen?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Pannkaka hela veckan lång”

 1. Albert vill också gärna tycka att maten är äcklig bara genom att titta på den. Vi har sagt att det inte är okej. Och ofta när han väl smakar så tycker han att det är ganska gott ändå. Men han är ju lite äldre. Lättare att resonera med. När han var yngre var han hopplös. Åt på dagis men inte hemma.
  Vi brukar köra med att ”det här är mormors favoriträtt”, då vill han gärna ha. Mormor är hans idol.

 2. Det är svårt det där!

  Jag tänker på det där med att de äter på dagis, men inte hemma. Det är som att de vet att de har ett val hemma, att de kan få något annat och då kör det med det. På dagis finns inget val, antingen äter man eller så gör man det inte?

  Hoppas det släpper och att det blir bättre, för det är ju svårt som sagt att äta pannkaka alltid 😉

  Kram!

 3. Samma historia här! Men alla som säger att pannkaka är efterrätt (även jag) borde nog tänka att; ja – för vuxna. För till ungarna kan jag tycka det är förhållandevis bra mat om man gör dem på ett genomtänkt sätt. Vi gör också alltid våra med grahamsmjöl eller kli, fet mjölk, många ägg och så riven vi i rotfrukt och squasch i.
  Vår granne ville så gärna äta hos oss när vi var nyinflyttade men lämnade strax tillbaka gaffeln och konstaterade att han inte gillade prickiga pannkakor. 😉
  Och jämför man så är ju de flesta korvar värre när det kommer till näringsinnehåll.

 4. C äter helst korv och pannkaka om hon själv får välja vad vi ska äta.
  Är det någon ny mat vi äter säger hon nästan alltid: ”Detta var verkligen gott!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.