LCHF kladdkaka

Jag är inte helt inne i LCHF utan har kommit till fasen att jag är mer medveten om vad jag sätter i mig. Just nu försöker jag minska sockerintaget rätt rejält och har därför helt övergett oboy och gett kakao en chans istället och jag är glatt överraskad att jag faktiskt gillar det. En annan av mina sockerlaster har varit kladdkaka. Idag snubblade jag på ett recept som faktiskt blev bra trots att det är utan socker och mjöl. Lite platt blev den kanske men det är väl smaken som räknas.

För en liten kladdkaka lchf style behövs.

100 gram smör (inte margarin)
100 gram mörk choklad (helst ska det vara 70%)
2 ägg
1 vaniljstång
1 msk kakao

Smält smör och choklad. Vispa äggen fluffiga. Tillsätt därefter smör/chokladblandningen till äggen samt vaniljstång och kakao. Grädda i ca 10 minuter på 175 grader. Servera med grädde… Mums.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”LCHF kladdkaka”

  1. WOW! Den här måste jag testa. Berättade om den i tisdags, för några av mina medarbetare, och de trodde inte på mig när jag sa att den var utan mjöl. Men nu ser jag ju att jag läst rätt! Mycket, mycket spännande.. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.