Släpp kossorna fria

Milton och jag åkte en bit söderöver för att kika på betessläpp. Jag har aldrig (vad jag kan minnas) sett detta och tyckte att det kunde vara en rolig liten utflykt för mig och Milton. Vi åkte till en gård strax söder om Månkarbo med 115 kor. Innan själva betessläppet kunde vi se på hur det går till när vallhundar jobbar med att valla kossor.

Att sedan få se korna rusa ur ladan var riktigt roligt. Det är som om de skulle vilja hoppa jättehögt men inte riktigt kan eftersom de är så otympliga.

Jag kan absolut se att vi kommer åka fler gånger om möjligheten erbjuds. Antar att detta evenemang kommer bli mer och mer populärt. Var nog cirka 1500 – 2000 människor och tittade, trots regn och kyla. Fast just som korna sprang ut blev det faktiskt uppehåll en stund.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Släpp kossorna fria”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.