När jag mötte frälsaren

Om jag vore religiös så kan man nog säga att jag idag träffat min frälsare (även om mannen inflikade att honom träffade jag väl för tio år sedan).

Efter ett besök hos en naprapat idag känner jag att jag hamnat rätt . Jag ville få hjälp med att få bukt med de smärtor jag har lite här och var i kroppen så därför passade jag på när vi genom arbetet kan få det subventionerat genom friskvårdskuponger.

När jag kom in till naprapaten berättade jag om mina bekymmer med stel nacke och skuldror och att jag ibland kan bli yr på grund av detta. I förbifarten nämnde jag även mina dåliga knän som hindrar mig lite i träningen men att jag inte vet om det är något han skulle kunna hjälpa mig med.

Jag fick direkt order om att sätta mig på huk med ena benet utsträckt. Det gick inge vidare. Dels att jag inte litar på att de ska bära dels att jag känner smärta gjorde att jag väldigt vingligt med nöd och näppe klarade av att göra detta två gånger. Naprapaten menade att det ska inte vara några problem att göra minst tio sådana. Han frågade lite grand om min träning och jag berättade vad jag gör och hur ofta och vilka övningar jag gör.

Bland annat ville han att jag skulle visa hur jag gör sidoplankan vilket jag gjorde. När han begrundat mig berättade han att min sidoplanka inte tränar det jag behöver ha tränat. Så det var bara att göra om och göra rätt. Han betonade att jag måste träna och stärka min rumpa för att avlasta mina knän som även de behöver stärkas.

Efter att ha visat mig övningar för att stärka min rumpa och knän fick jag massage av ryggen samt att han knäckte mig. Dock hade jag sådana låsningar att jag behöver komma tillbaka för uppföljning. Det kändes verkligen som ett halleluljamoment att träffa denna naprapat och jag känner mig verkligen hoppfull om att han ska kunna hjälpa mig och jag gillar att han sa att han inte bara kommer ge mig övningar att utföra hemma utan att vi kan boka in en tid för ett ordentligt träningspass där vi kan arbeta på ”fältet” med de övningar jag ska göra och se att de verkligen fungerar och ger effekt.

Så nu är det bara att börja om och lägga upp en ny struktur för träningen. Helt plötsligt handlar allt om teknik för att få kroppen att må bra.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”När jag mötte frälsaren”

  1. Pingback: Skev | Elsklingen
  2. Härligt att hitta sin frälsare på det viset:) Hoppas att övningarna kommer funka och att du ser resultat, det kan gå ganska fort framåt har jag hört. När man får ordning på det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.