Kost och träning

Många äter ju nuförtiden enligt diverse dieter eller vad det ska kallas. Själv provade jag lite kort LCHF men blev så galet trött och fick ingen energi. Det var enormt bra för mitt sötsug för det har verkligen försvunnit. Förut kunde jag trycka i mig två kladdkakor i veckan, fem koppar oboy på en dag och godis i tid och otid. Nu dricker jag aldrig oboy och kladdkakor syns sällan i detta hem nuförtiden. Visst kan jag äta sötsaker ibland också, men det är inga galna mängder som det var förut.

Det jag skulle komma till är i alla fall att min kropp behöver en del kolhydrater, särskilt som jag tränar. Dock försöker jag tänka mer på vilken sorts kolhydrater jag äter och väljer numera långsamma kolhydrater.  Exempelvis stod det häromdagen i Expressen om att fotbollstjejerna måste äta mer kolhydrater. Nu tränar de på elitnivå men för egen del känner jag ändå att det ligger något i det. Jag tror även att det är viktigt att kombinera kost och träning. Det ger det bästa resultatet om man är ute efter att må bra och vara nöjd med sin kropp.

Nu bjuder jag på ett riktigt gott och lättlagat recept.

Thaikyckling
3 kycklingfiléer
1 broccoli (alt fryst broccoli)
1 röd paprika
1 röd lök
1 burk kokosmjölk
Ingefära
Färsk koriander
Salt, peppar
Soya

Skär kyckling och grönsaker i mindre bitar.
Sjud i kokosmjölken tills grönsakerna är mjuka och kycklingen genomkokt.
Smaka av med kryddor och soya.
Servera som det är eller med nudlar/spagetti.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Kost och träning”

 1. För mig funkar det utmärt trots hård träning att köra utan kolhydrater i princip. Ligger på 6-7 gram/dag vilket är väldigt lite men då mår jag som bäst!
  Däremot jobbar jag som Personlig Tränare och vi jobbar enbart med lchf + tränig med våra kunder. Det tar ca 14 dagar innan kroppen ställer sig om på ett annat energisystem OCH alla mår bra av olika mycket. Däremot är fullkornsprodukter ett big NoNo utan vi ser till att de elitidrottare vi tränar får i sig från rotfrukter m.m.

 2. Ja man måste ju hitta sitt eget sätt som fungerar, personligen så tror inte jag på att utesluta saker, äta i mindre mängd eller välja rätt tror jag på, men inte uteslutandet. Men det är ju olika och ja, det är ju bra om man iaf hittar det som fungerar och det man mår bra av.
  Jag tror att när man tränar, så behöver man kolhydrater. Däremot långsamma kolhydrater, för då håller man sig mätt längre, håller nere sötsuget, eftersom blodsockret håller sig på en bra nivå.
  Heja dig!
  Kram

 3. Jag försöker gå ner i vikt så just nu skippar jag potatis, bröd, ris och pasta. Men när jag nått min målvikt kommer jag att äta ovanstående fast i begränsad form. Än så länge mår jag faktiskt toppen av att inte äta kolisar! 🙂 (Men alla är vi ju olika, och tur är väl det?!)

 4. Jag håller med dig. Man behöver kolhydraterna, i alla fall i en liten mängd. Jag blev också sjukt trött men sötsuget försvann. Men jag vill gärna kunna gå på powerwalk och inte vara för trött för det. 🙂

  Gäller att hitta rätt balans. Verkar som du hittat det! Jag har lite svårare för det faktiskt…

  Kram kram

 5. Mitt blodsocker åker verkligen berg och dalbana och tror att jag skulle må bra av det, men som du säger så tror jag oxå att vissa mår bättre med liite kolhydrater. Jag är en av dem. Att utesluta helt är nog inte min grej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.