Sidoplankan

Vad sa din naprapat till dig om sidoplankan och hur ska du tänka när du springer? Jag skulle bli jätteglad om du ville dela med dig.

När jag var till naprapaten första gången så fick jag lite smått förkasta den sidoplanka jag gjort. Istället visade han mig hur jag ska göra för att stärka bålen.

Naprapaten hade några hårda skumklossar som han lade under mina ben, ungefär vid knäna. Det närmaste jag kan komma till hårda skumklossar är än så länge kuddar, men det fungerar nästan lika bra. Kan man rulla ihop dem så att de blir lite hårdare är det ännu bättre. Sedan ska jag ligga ner med huvudet och armen, detta för att inte belasta arm, nacke, axlar vilket annars lätt blir det som jobbar. Om du känner att du blir trött i just arm, nacke och axlar, då är risken stor att du inte använder bålen tillräckligt. Genom att lyfta upp rumpan en bit över marken så tränas just bål och rumpa. Det känns! Precis som med plankan repeteras denna genom att man håller i en viss tid (beroende på hur mycket man orkar) och upprepar exempelvis tre gånger. (Ursäkta den dåliga bilden, svårt att ta på sig själv).

Gällande löpningen så är det viktigt med en bra löpteknik. Dels för att minimera skador dels för att bli en bättre löpare. Övningar jag gör nu är bland annat knälyft, hälsparkar och indianhopp. Vid indianhopp ska man tänka på att hoppa en rak linje så att man inte landar lite varstans. Här kommer också stabiliteten i bålen in. En bra sida för mer inspiration till teknikträning är aktiv träning.

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “Sidoplankan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.