Hur gick köpstoppet?

Det är väl kanske på sin plats att redovisa hur mitt köpstopp gick och vad jag handlat. Förutom livsmedel och förbrukningsvaror så handlade jag under perioden 15 januari till 28 februari:

– En vinterjacka (Vilket det fanns behov av. Hade till och med presentkort som gjorde att priset blev betydligt mer plånboksvänligt.)
– Flygresa ToR till Malmö (kunde väntat till efter köpstoppet att handla flygresan men då hade det varit mycket dyrare, så här styr ekonomi lite också.)
– Däck (Dubbdäck till cykeln så att jag istället för att åka buss kan cykla)
– Ett memoryspel till en sjukling
– Ny bok till bokcirkeln
– Menskopp

Jag tror alla skulle ha nytta av ett köpstopp emellanåt. När man väl ska göra ett köp blir det mer motiverat och inget som direkt sker på impuls. Dock kan ett köpstopp även skapa ett slags uppdämt behov om man har inställningen att det köper jag efter mitt köpstopp. Jag tror i alla fall att ett köpstopp gör att man mer värderar det man handlar och om man verkligen behöver det.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Hur gick köpstoppet?”

  1. Hurra för dig o hurra för köpstopp!

    Jag tror (vet) absolut att många skulle behöva det!

    Kram

  2. Jag är ju så tråkig att jag har köpstopp mest hela tiden. Shoppar skämmigt sällan. Tar mig liksom inte tid till det. Mat däremot.. det handlar jag lite väl ofta 😉 DÄR skulle jag behöva lite uppryckning.. jag har ju alla förutsättningar för storhandling. Jag är ensam och kan bestämma allt, har bil och.. kan ju faktiskt laga mat även om det just nu inte verkar så 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.